FIS: Mietos Bjørgen-påstand er løgn

FIS svarer på OL-mysterium: - Det er løgn at Bjørgen vant bronseduellen

Den finske legenden Juha Mieto hevder at han sitter med fasiten på hvem som egentlig gikk raskest da Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski delte OL-bronsen. Til Dagbladet sier FIS at det er løgn.

DELTE BRONSEN: Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski delte bronsen i OL i Pyeongchang, men gikk de egentlig like raskt? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DELTE BRONSEN: Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski delte bronsen i OL i Pyeongchang, men gikk de egentlig like raskt? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Ragnhild Haga ble olympisk mester på 10 kilometer fristil i Pyeongchang foran Charlotte Kalla, utspilte det seg et drama i kampen om bronsemedaljen.

Til slutt endte Marit Bjørgen og Krista Pärmäkoski opp med å klokke inn på nøyaktig samme tide, 25.32.4. OL-bronsen ble delt på tidelet.

Men hvem gikk egentlig raskest? To dager tidligere hadde tidtakersystemet målt utøverne på tusendeler på OL-sprinten, og i 1980 tapte Juha Mieto gullduellen mot Thomas Wassberg på hundredelet.

Rent teknisk var det definitivt mulig å skille de to langrennsprofilene for å få tre og ikke fire utøvere på pallen.

Mietos påstand

Men etter den historiske duellen mellom Mieto og Wassberg i 1980 ble reglene endret. Hundredeler blir ikke lenger anvendt som måleenhet på intervallstarter.

Ryktene gikk likevel raskt i Sør-Korea om at én av dem hadde gått raskere enn den andre, og at FIS kunne se hvem av dem som faktisk gikk raskest og skulle vinne bronsen alene, som Dagbladet skrev under lekene i Pyeongchang.

Forrige uke hevdet nettopp Juha Mieto at han visste hvem som gikk raskest. Han gikk ut i finske medier med budskapet om at Bjørgen var to hundredeler raskere enn Pärmäkoski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer