KRITISK: Jürg Capol har liten tro på at Tour de Canada vil bli en stor suksess. FIS-toppen mener åtte etapper er altfor mye, og at inntektene etter alt å dømme blir lave.
FOTO: KNUT SNARE
KRITISK: Jürg Capol har liten tro på at Tour de Canada vil bli en stor suksess. FIS-toppen mener åtte etapper er altfor mye, og at inntektene etter alt å dømme blir lave. FOTO: KNUT SNARE Vis mer

FIS-topp kritisk til Canada-tour: - Dumt å gå 25 prosent av alle distanser der

Tror ikke det blir noen suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jürg Capol har liten tro på at Tour de Canada vil bli en stor suksess. FIS-toppen mener åtte etapper er altfor mye, og at inntektene etter alt å dømme blir lave.

- Dette er vanskelig å selge. I Canada er langrenn en liten sport, selv om vi kan få noe ut av det. Jeg vet at medieinntektene blir lave. Å gå 25 prosent av alle distanser i verdenscupen i Canada ... Det er dumt, sier Capol til Sporten.com.

Sveitseren jobber nå som kommersiell leder for langrennsdelen av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han har tidligere vært rennsjef for langrenn i samme organisasjon.

Tour de Canada arrangeres for første gang denne sesongen. Touren med åtte etapper starter i begynnelsen av mars neste år.

- Ja, jeg er skeptisk. Jeg er ikke imot at man går skirenn i Canada, men man vet ikke om det blir en andre gang, sier Capol.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer