KRITISK: Jürg Capol har liten tro på at Tour de Canada vil bli en stor suksess. FIS-toppen mener åtte etapper er altfor mye, og at inntektene etter alt å dømme blir lave.
FOTO: KNUT SNARE
KRITISK: Jürg Capol har liten tro på at Tour de Canada vil bli en stor suksess. FIS-toppen mener åtte etapper er altfor mye, og at inntektene etter alt å dømme blir lave. FOTO: KNUT SNAREVis mer

FIS-topp kritisk til Canada-tour: - Dumt å gå 25 prosent av alle distanser der

Tror ikke det blir noen suksess.

Jürg Capol har liten tro på at Tour de Canada vil bli en stor suksess. FIS-toppen mener åtte etapper er altfor mye, og at inntektene etter alt å dømme blir lave.

- Dette er vanskelig å selge. I Canada er langrenn en liten sport, selv om vi kan få noe ut av det. Jeg vet at medieinntektene blir lave. Å gå 25 prosent av alle distanser i verdenscupen i Canada ... Det er dumt, sier Capol til Sporten.com.

Sveitseren jobber nå som kommersiell leder for langrennsdelen av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han har tidligere vært rennsjef for langrenn i samme organisasjon.

Tour de Canada arrangeres for første gang denne sesongen. Touren med åtte etapper starter i begynnelsen av mars neste år.

- Ja, jeg er skeptisk. Jeg er ikke imot at man går skirenn i Canada, men man vet ikke om det blir en andre gang, sier Capol.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram