Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIS-topp støtter Northugs valg om å stå utenfor det norske landslaget

Jürg Capol mener Skiforbundet burde hatt klarere regler.

UTENFOR: FIS-toppen Jürg Capol mener Petter Northugs privatsatsing er positivt for langrennssporten. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
UTENFOR: FIS-toppen Jürg Capol mener Petter Northugs privatsatsing er positivt for langrennssporten. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

FIS-lederen Jürg Capol mener Petter Northugs valg om å satse utenfor landslaget er positivt for langrennssporten.

Capol er tidligere renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Nå er han kommersiell direktør med ansvar for langrenn og kombinert.

- Hans valg er bra for langrennssporten. Fra et kommersielt ståsted vil det han har gjort, føre til mer penger til sporten, sier Capol til Adresseavisen.

Debatten rundt Petter Northugs privatlag ser ikke ut til å gi seg med det første. Capol mener diskusjonene er et luksusproblem, men at det er det norske skiforbundets ansvar å ha regelverket klart i forkant av at slike situasjoner oppstår.

- Generelt for langrennssporten er det han har gjort positivt. Jeg tror den utviklingen som har skjedd, kommer veldig fort på alle. Slike ting som nå blir diskutert, burde ha vært avklart på forhånd, mener Capol.

- Uten regelverk blir det kaos, som overalt i verden. Når man skal løse problemer i etterkant, blir det vanskelig, sier FIS-lederen.

Langrennsløperne går sitt første verdenscuprenn for sesongen fredag. Sprint står på programmet i Kuusamo.

(NTB)