IMPONERT OVER VIKERSUND: Renndirektør i FIS, Walter Hofer, er imponert over utbyggingen av Vikersund-bakken og tror på verdensrekord i vinter.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
IMPONERT OVER VIKERSUND: Renndirektør i FIS, Walter Hofer, er imponert over utbyggingen av Vikersund-bakken og tror på verdensrekord i vinter.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

FIS-topp tror på verdensrekord i Vikersund

- Tar hoppingen til et nytt nivå, sier imponert Walter Hofer.

||| Walter Hofer tror på rekordlengder etter utbyggingen av Vikersund-bakken.

- Imponerende. Her får vi se rekordhopp i februar, sier FIS sin renndirektør etter ukens besøk i Vikersund Hoppsenter.

Gjeldende verdensrekord er Bjørn Einar Romørens 239 meter fra Planica tilbake i 2005.

- Hoppingen tas til et nytt nivå når dette praktanlegget blir ferdig. Dette blir verdens største bakke, så får vi se om det blir nye rekordhopp. Det avgjør forholdene når prøve-VM starter 9. februar. Men i utgangspunktet skal det være «safe» å sveve 230-240 meter. I så tilfelle snakker vi om rekordlengder, sier Walter Hofer, etter å ha sett bakkekonstruksjonen både fra toppen og sletta.

- Jo da, vi kan få se hopplengder som er historiske, legger han til, når vi ber om en litt «tøffere» vurdering av bakken fra østerrikeren.

Hofer og FIS tar en tur rundt til noen av verdens hoppanlegg på høsten hvert år, og denne gangen passet det ekstra godt å legge inspeksjonsturen til Norge.

- Det skjer mye hos dere de kommende to sesongene. Før jeg kom til Vikersund har jeg vært i Holmenkollen og sett et praktanlegg der. I helgen står åpningen av Midtstubakken på reiseplanen, forteller Hofer.

Han hadde følgende avskjedsord til de fremmøtte pressefolkene:

- Jeg gleder meg allerede nå til å være tilbake i Vikersund 9. februar for å bivåne det aller første hoppet i bakken - enten det tas av Bjørn Einar Romøren eller Anette Sagen.

(NTB)