FORNØYDE: VM-sjef  Åsne Havnelid (tv) fikk mange positive tilbakemeldinger fra FIS-toppene Gian Franco Kasper og Sarah Lewis, som har vært på befaring i neste års VM-anlegg i Holmenkollen.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FORNØYDE: VM-sjef Åsne Havnelid (tv) fikk mange positive tilbakemeldinger fra FIS-toppene Gian Franco Kasper og Sarah Lewis, som har vært på befaring i neste års VM-anlegg i Holmenkollen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

FIS-toppene fulle av lovord om VM-arrangørene i Kollen

- Ingen tvil om at arrangementet er på rett vei.

|||FIS-president Gianfranco Kasper og generalsekretær Sarah Lewis er fulle av lovord om VM-arrangørene i Holmenkollen.

- Nå har vi vært på den siste store inspeksjonsturen vår i forbindelse med det kommende mesterskapet i februar, og så vidt jeg kan skjønne har folkene her i Oslo gjort en veldig god jobb til nå.

- Vi har sett fantastiske anlegg i arenaområdet i Kollen, og arrangørene har kommet med mange fine og nye ideer for gjennomføringen av selve mesterskapet, sier presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Gianfranco Kasper til NTB.

- Det er helt klart at arrangørene her i Oslo fortsatt må jobbe på høytrykk, men det ser ut som om funksjonaliteten er veldig bra, og den utviklingen vi har sett i anleggsområdet siden starten har vært spennende, sier generalsekretær Sarah Lewis.

FIS-besøket onsdag og torsdag er den siste store oppsummeringen på dette nivået. Sarah Lewis sa til NTB at hun vil komme tilbake lille julaften, altså 23. desember, men FIS er så fornøyd med det som er blitt presentert de siste to dagene, at flere møter er det ikke behov for.

Fornøyd
- Jeg synes ikke det er riktig å si at vi har vært på inspeksjonstur disse to siste dagene, for vi er ikke her for å sjekke at alt er som det skal, men like mye for å gi råd og hjelpe til på områder, der våre eksperter har noe å kunne bidra med, sier Kasper.

Han legger ikke skjul på at han er imponert over det arbeidet som er gjort i Kollen.

- Det er liten tvil om at dette arrangementet er på rett vei, men det gjenstår likevel mye arbeid. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett, selv om det kan være litt farlig å prise dagen før kvelden kommer, sier Kasper.

Han er også overrasket og imponert over det store antallet billetter som allerede er solgt til mesterskapet i Holmenkollen.

- Det siste jeg hørt er at 90.000 billetter er solgt. Det er kjempebra, men det er fortsatt mange billetter som ikke er solgt, så det er muligheter for alle, sier FIS-presidenten.

Fra A til Å
- Vi har vært gjennom en kvalitetssikring av hele arrangementet vårt sammen med utsendingene fra FIS. Vi har sett på det totale arrangementet fra A til Å.

- For oss har det vært en veldig stor jobb med denne presentasjonen, men det er verdt det, for på denne måten setter vi et ekstra press på oss selv, sier Åsne Havnelid, VM-sjefen i Oslo.

Hun forteller at hele FIS-delegasjonen var på teknisk befaring i Kollen-anlegget onsdag. Torsdag gikk med til muntlig gjennomgang fra alle komiteer på Rådhuset.

- Jeg har opplevd FIS som en samarbeidspartner. Det er fint å ha deres ekspertise i ryggen. Det gir oss en ekstra trygghet, sier Havnelid.

- Hvordan har responsen vært?

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og det er jo veldig flott, men vi jobber fortsatt for fullt, for vi har lagt lista høyt for den store folkefesten vi mener ski-VM i Oslo skal bli, sier VM-sjefen til NTB.

Nå ser hun fram til et siste og avsluttende møte med Sarah Lewis lille julaften.

- Jo, det skal bli fint å ønske Lewis velkommen igjen da, for om to og en halv måned, altså innen neste møte, så skal det meste være ferdig og på plass i VM-arenaen, sier Havnelid.

(NTB)