LANG NATT: En kontrollmåling av Vikersundbakken viste at den fortsatte å helle etter det såkalte U-punktet på 272 meter. Det kunne ikke FIS godkjenne, dermed må det etterfylles med snø.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
LANG NATT: En kontrollmåling av Vikersundbakken viste at den fortsatte å helle etter det såkalte U-punktet på 272 meter. Det kunne ikke FIS godkjenne, dermed må det etterfylles med snø. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

FIS truer Vikersund med avlysning

Monsterbakken må etterfylles med snø for å bli godkjent.

Vikersundbakken besto ikke FIS-inspeksjonen og må etterfylles med mer snø natten før kvalifiseringen til verdenscuprennet i skiflyging.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) truet torsdag kveld den norske arrangøren med avlysning dersom pålegget ikke blir fulgt, melder Bygdeposten og Drammens Tidende.

En kontrollmåling av bakken viste at den fortsatte å helle etter det såkalte U-punktet på 272 meter. Det kunne ikke FIS godkjenne.

Både lørdag og søndag skal det avvikles verdenscuprenn i skiflyging i verdens største hoppbakke. Johan Remen Evensen innehar verdensrekorden på 246,5 meter fra nettopp Vikersund for straks to år siden.

(NTB)