Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skihopper Maren Lundby:

FIS varsler kjempeløft for Maren Lundby

Får flere sjanser.

GODE NYHETER: Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag. FIS varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GODE NYHETER: Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag. FIS varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag. FIS varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air.

FIS' renndirektør Walter Hofer var på plass sammen med kulturminister Trine Skei Grande da ideene ble lansert på kvinnedagen foran Raw Air.

– Vi startet med kontinentalcup for kvinner i 2004. For bare sju år siden kom verdenscupen på programmet. Vi har hatt jentene med i fem ski-VM og to OL, men alt har skjedd i normalbakken. Nå er vi klare for neste steg. Vi har levert søknad om å fjerne restriksjonene om at jentene bare skal hoppe i normalbakker, sa Hofer.

I helgen hopper både kvinner og menn i storbakken i Holmenkollen. Det skal bli flere slike felleshelger neste sesong. Hoppjentene skal bli et langt mer synlig produkt sammen med gutta.

Grande: – Et scoop

Og når jentene flytter over i storbakken, blir det mye lettere å få dem inn på Raw Air-programmet.

– Dette er et scoop for hoppsporten. Jeg tror dette også vil gi et kommersielt løft for skihoppingen, sa Grande.

– Veldig bra. Dette løfter jentehopp. Det gleder meg voldsomt. Vi har Maren Lundby, som kommer til å bli en viktig aktør i norsk og internasjonal hoppsport i mange år. Nå blir jentehopp en enda større del av hoppfamilien, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Det siste løftet

Det er uklart når hoppjentene får være med i Raw Air, men man er nærmere enn noen gang.

– En glimrende mulighet til å vise at hoppsporten og norsk idrett er i front på dette området. Det er gledelig at kulturministeren tar del i dette. Dette er en glimrende mulighet for henne til å gjøre det siste løftet for jentedelen i vår sport, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det er liten tvil om hvor mye prestisje FIS legger i jenteløftet når Walter Hofer og renndirektørkollega Chika Yoshida begge var til stede i Holmenkollen torsdag.

Komitéleder hopp, Bente-Lill Romøren, var også på plass da hoppjentene tok et steg nærmere full likestilling i hoppbakken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling