Skihopper Maren Lundby:

FIS varsler kjempeløft for Maren Lundby

Får flere sjanser.

GODE NYHETER: Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag. FIS varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air.
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GODE NYHETER: Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag. FIS varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hoppjentenes kamp for like rettigheter fikk et voldsomt løft torsdag. FIS varsler flere storbakkerenn og mikskonkurranser. Det åpner for Maren Lundby i Raw Air.

FIS' renndirektør Walter Hofer var på plass sammen med kulturminister Trine Skei Grande da ideene ble lansert på kvinnedagen foran Raw Air.

– Vi startet med kontinentalcup for kvinner i 2004. For bare sju år siden kom verdenscupen på programmet. Vi har hatt jentene med i fem ski-VM og to OL, men alt har skjedd i normalbakken. Nå er vi klare for neste steg. Vi har levert søknad om å fjerne restriksjonene om at jentene bare skal hoppe i normalbakker, sa Hofer.

I helgen hopper både kvinner og menn i storbakken i Holmenkollen. Det skal bli flere slike felleshelger neste sesong. Hoppjentene skal bli et langt mer synlig produkt sammen med gutta.

Grande: – Et scoop

Og når jentene flytter over i storbakken, blir det mye lettere å få dem inn på Raw Air-programmet.

– Dette er et scoop for hoppsporten. Jeg tror dette også vil gi et kommersielt løft for skihoppingen, sa Grande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer