VIL INNFØRE HÅNDTAK: FIS tar bokstavelig talt grep etter at Daiki Ito mistet grepet om bommen, og rutsjet ned ovarennet i Sapporo i går. Foto: NRK
VIL INNFØRE HÅNDTAK: FIS tar bokstavelig talt grep etter at Daiki Ito mistet grepet om bommen, og rutsjet ned ovarennet i Sapporo i går. Foto: NRKVis mer

FIS vil ha slutt på at hoppere kløner det til på bommen

Tar grep etter Itos utrolige fall.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil innføre håndtak på hoppbommen for å trygge hoppernes sikkerhet, skriver VG mandag.

Mange satt med hjertet i halsen da de så japaneren Daiki Ito glapp taket i bommen i den store bakken i Sapporo søndag. Han rutsjet nedover overrennet, delvis på ryggen, men den ville ferden stoppet heldigvis før hoppkanten, og den japanske veteranen kom uskadd fra den skremmende opplevelsen.

Nå vil Det internasjonale skiforbundet ta grep for at dette ikke skal skje igjen.

- Vi har, blant annet, snakket om å montere et håndtak på bommen, som en ekstra sikkerhet for hopperne. Vi vurderer det allerede i Vikersund kommende helg, sier Walter Hofter til VG. Han er renndirektør for hopp i FIS.

Daiki Ito gjorde seg klar til å hoppe i søndagens renn, da han plutselig mistet grepet på den glatte hoppbommen, i det han skulle gjøre seg klar til å sette utfor. Episoden var skremmende, men nå ser det ut som om FIS raskt tar grep for å unngå at noe tilsvarende skal skje igjen.

Østerrikeren Wolfgang Loitzl gjorde noe av det samme i Zakopane i 2004, skriver VG, men også den gangen kom hopperen fra uhellet uten skader.

(NTB)