NEI TIL VINTER-VM: Visepresident i det internasjonale skiforbundet (FIS), Sverre Seeberg (t.h.), frykter for at et fotball-VM på vintertid i Qatar i 2022 vil skape problemer for vinter-OL og andre skikonkurranser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NEI TIL VINTER-VM: Visepresident i det internasjonale skiforbundet (FIS), Sverre Seeberg (t.h.), frykter for at et fotball-VM på vintertid i Qatar i 2022 vil skape problemer for vinter-OL og andre skikonkurranser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

FIS vil motarbeide vinter-VM i fotball

Skiforbundet maner andre vinteridretter til kamp.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) ber vinteridretten stå samlet i kampen mot å arrangere fotball-VM på vinterstid i 2022.

FIS vil fremme et forslag til seks andre internasjonale vinteridrettsforbund om å underskrive en resolusjon mot FIFAs planer om å flytte fotball-VM i Qatar til vinteren.

- Vi ønsker ikke at fotball-VM arrangeres om vinteren. Dette kan føre til utfordringer for senderettigheter og få plass til et fotball-VM på terminlisten. Vinteren 2022 er det både vinter-OL og en lang verdenscupsesong, sier visepresident i FIS, Sverre Seeberg.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ønsker å flytte på mesterskapet på grunn av svært høye temperaturer i Qatar på sommerstid.

(NTB)