FIS vil nekte Berger å gå femmila

Det bekrefter generalsekretæren. Men nordmennene har ikke gitt opp.

PRAGELATO/OSLO (Dagbladet.no): - Norge har fått nei til å stille med Lars Berger under morgendagens femmil, bekrefter generalsekretær i Det internasjonale skiforbundet (FIS) Sarah Lewis overfor Dagbladet.no.

Årsaken er at Norge har brukt opp sin 28 mann store kvote for utøvere i nordiske grener. Dessuten er ikke Lars Berger påmeldt som langrennsløper, hevder hun.

- Er avgjørelsen endelig?

- Ja, regler er regler, og de må respekteres av alle, svarer Lewis.

Nordmennene håper fortsatt

Dette svaret har ikke Norge fått offisielt ennå, og langrennstrener Krister Sørgård har ikke gitt opp håpet om å få med skiskytteren til den siste langrennsøvelsen i OL.

Han sier at Norge fortsatt venter, fordi det er Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) som tar den endelige avgjørelsen.Norges sportssjef Bjørnar Håkensmoen er derimot ikke like sikker på hvem som bestemmer.

- Jeg vet ikke om det er FIS eller IOC som tar den endelige avgjørelsen, sier han til Dagbladet.no.

Fra Olympiatoppen får Dagbladet.no bekreftet at det er FIS som har det endelige ordet. Men IOC sjekker nå med skiforbundet hva som er status i saken.

FÅR IKKE GÅ FEMMILA? Lars Berger kan bli nektet. Foto: Heiko Junge/Scanpix
FÅR IKKE GÅ FEMMILA? Lars Berger kan bli nektet. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Det har gått før

Sørgård mener på sin side at lignende rokeringer har latt seg gjøre før:

- Under VM i fjor fikk Eldar Rønning steppe inn for Jan Egil Andresen til tross for at den 28 mann store troppen da også var full, husker Sørgård.

I motsetning til Sarah Lewis, sier han også at Lars Berger er påmeldt som langrennsløper. Det mener også Håkensmoen, som nå skal lete gjennom e-postene sine etter bevis.

- Han ble påmeldt til Olympiatoppen, som skulle formidle påmeldingen videre til TOROC (komiteen for Torino-OL, red.anm.), sier sportssjefen.

Fra Olympiatoppen avfeies enhver tvil rundt om Lars Berger er påmeldt også som langrennsløper.

- Han er definitivt påmeldt, sier sjefen for Olympiatoppens internasjonale arbeid, Magnhild Myrmæl til Dagbladet.no.

Påmelding klokka 18

I øyeblikket arbeider Olympiatoppen med å finne en løsning på problemet.

Laget til morgendagens femmil skulle egentlig meldes inn seinest klokka 16 i dag, men fristen er nå utvidet til klokka 18. Hvis nordmennene ikke får noen endelig svar innen da, melder de på Berger, Frode Estil, Tord Asle Gjerdalen, Jan Egil Andresen og en reserve.

Reserven blir sannsynligvis sprinteren Tor Arne Hetland.

- Han var ikke så giret med en gang etter sprinten, men han kom til meg i etterkant og sa at han har lyst til å gå femmila, forteller Sørgård.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)