Stemmer ned avvikling av skiathlon

FIS vil stoppe typer som Northug og Klæbo. Her er brevet som kan redde sjansene deres

Norge og Sverige har gått sammen for å beskytte skiathlon og klassisk sprint. I beste fall gir det superduell mellom de beste spurterne.

STØRRE SJANSER: Skiathlon kan likevel bli stående som egen konkurranse. Det gir en klar fordel for typer som Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
STØRRE SJANSER: Skiathlon kan likevel bli stående som egen konkurranse. Det gir en klar fordel for typer som Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORSLAGET om å ta vekk skiathlon fra rennprogrammet har gjort at Norge og Sverige har funnet hverandre. De to langrennsrivalene har nå sammen skrevet et brev til det internasjonale Skiforbundet (FIS) der de ber om at sporten dropper denne endringen. Bare noen uker før FIS-kongressen skal stemme over et forslag som vil begrense klassisk langrenn, kan det se ut som om rennprogrammet blir uendret:

  • Det er en stor fordel for løpertyper som Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug.

Allerede i VM neste vinter kan de to nye landslagskameratene møtes på guttas åpningsdistanse 30km skiathlon.

Om alt går sprinterne og de smarte feltløpernes vei, blir ikke dette heller ikke siste gang 3 mil med skibytte står på programmet.

En stund så det slett ikke slik ut. FIS sin renndirektør Pierre Mignerey varslet sist høst store endringer i sportens konkurranseprogram. På langrennskomiteens møte i Zürich i oktober la han fram en liste med forslag samtidig som lanserte avvikling av skiathlon. Franskmannen ønsket å ha en 30 eller 15km jaktstart med utgangspunkt i individuell start på 15 og 10 km, fjerne alt av klassisk sprint, legge inn elementer av skicross i sprintene og ha en lagsprint med en utøver av hvert kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer