Fish and chips eller paella?

- Bacalao, svarte Ronaldo...

(Dagbladet.no): Følg Portugal-Tyskland direkte kl. 20.45!

Hvert steg, hver formulering, hvert innpust og hvert utpust følges med argusøyne av verdenspressen som er tilstede i Østerrike og Sveits under EM-sluttspillet.

Men til tross for Real-flørting og beskyldninger om svik, har Cristiano Ronaldo verken mistet sin humoristiske sans eller evnen til å sette nyhetskåte journalister på plass.

Favorittrett: Bacalao

Da Portugals superstjerne tirsdag for første gang stilte på pressekonferanse i sluttspillet, forsøkte britiske og spanske journalister igjen å vippe 23-åringen av pinnen, skriver The Independent.

Da United-kanten nektet å diskutere Uniteds meritter opp mot den gylne Real Madrid-historien, vendte en journalist seg til det gastronomiske konsekvensene av en eventuell overgang.

- Ronaldo, foretrekker du fish and chips eller paella? ville en journalist vite.

Ronaldo avventet, så ut til å vurdere den erkebritiske retten opp mot spanjolenes favorittrett, før han elegant svarte:

GIGANTOPPGJØR: Tyskland mener de har oppskriften klar for å stoppe Portugals Ronaldo i kveldens kvartfinale. Foto: Alberto Pizzoli/Paul Ellis/AFP
GIGANTOPPGJØR: Tyskland mener de har oppskriften klar for å stoppe Portugals Ronaldo i kveldens kvartfinale. Foto: Alberto Pizzoli/Paul Ellis/AFP Vis mer

- Jeg foretrekker bacalao.

I Portugal brukes ordet «bacalhau» for salt, tørket torsk.

Det er ikke første gang Ronaldo morer seg med journalister under sluttspillet. Etter Portugals seier mot Tsjekkia sa Ronaldo at han likte å spille i hvit drakt, før han etter en innlagt kunstpause presiserte at han snakket om Portugals hvite bortetrøye.

Lehmann har oppskriften

Tyskerne har ikke snakket fra bratwurst og sauerkraut før kveldens kvartfinale, men keeper Jens Lehmann er derimot trygg på at han har oppskriften på å stoppe driblefanten fra Manchester United.

- Mine tidligere kolleger i Arsenal fant en meget effektiv oppskrift for å stoppe ham. Jeg vil ikke forklare for dere hvordan oppskriften fungerer, men jeg har allerede snakket med Arne Friedrich (tysk back, journ.anm) om det, sier den Lehmann ifølge Daily Telegraph.

Utspillet fra veterankeeperen var en respons på Franz «der Kaiser» Beckenbauers spalte i tyske Bild, hvor legenden slo fast at Tyskland er sjanseløs i kveldens kamp.

Ronaldo skal ifølge Daily Mirror ha ledd bort Lehmanns «oppskrift» og minnet den tyske keeperen på at han scoret mot Arsenal da lagene møttes både på Emirates Stadium og på Old Trafford i inneværende sesong.

Fish and chips eller paella?

Det eneste som synes sikkert er at opptakten til kveldens gigantoppgjør i Basel lover godt.

<B>LYVER DU, JENS?:</B> Jens Lehmann sier hans Arsenal-kolleger fant en effektiv måte å stoppe Ronaldo på. Det hindret derimot ikke portugiseren fra å score for United mot Arsenal både på Old Trafford og Emirates.
<B>LUGN:</B> Cristiano Ronaldo ser ut til å takle alt oppstyret rundt en eventuell overgang til Real Madrid med humør. Og bacalao er altså livretten.