Fisichella forlenget med Renault

Formel 1-fører Giancarlo Fisichella har signert en ny kontrakt med Renault ut 2007.

Italienerens forrige kontrakt gikk ut etter årets sesong, men med den nye kontrakten han signerte torsdag blir han i det franske laget også ut neste år.

– Det var viktig for meg å vite hva framtiden bringer så tidlig som mulig i sesongen. Jeg er svært godt fornøyd med å bli i Renault neste år, og jeg får nå se om all arbeidet jeg har lagt ned de to siste årene vil bære frukter, sier Fisichella.

– Nå kan jeg fokusere 100 prosent på jobben som er å beholde konstruktørtittelen i 2006, og komme så høyt opp i sammendraget som mulig i fører-VM, legger han til.

Regjerende verdensmester Fernando Alonso går fra Renault til McLaren neste år, og det er spekulert i om enten Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya eller Mark Webber kommer til å kjøre sammen med Fischella i Renault neste år.

– Det er viktig å holde kontinuitet når vi beveger oss inn i neste år, og å beholde Giancarlo er perfekt for oss, sier Renault-sjef Flavio Briatore.

– I tillegg vil hans erfaringer de to siste årene være uerstattelige. Vi har satt oss mål neste sesong, og Giancarlo kan nå disse, sier playboyen i formel 1.

Fischella er nummer fire i VM med 32 poeng. Han ble nummer fire i søndagens løp på Silverstone i England. Alonso leder med sine 74 poeng, 23 foran sju ganger mester Michael Schumacher. Det gjenstår ti runder.

(ANB-AP)

ÉN BLIR, ÉN STIKKER: Fernando Alonso (t.v) går fra Renault til McLaren neste år. Giancarlo Fisichella blir i stallen.