Fiskere kjøpte Stoke for 45 millioner

Islandske fiskemillonærer gjør som Røkke. De har spyttet inn 45 millioner kroner for å sikre seg aksjemajoriteten i den engelske andredivisjonsklubben Stoke. Nå prøver islendingene å lokke til seg Runar Kristinsson fra Lillestrøm, for å bygge et nytt storlag på Victoria Ground.

Den avtroppende islandske landslagtreneren, Gudjon Thordarson, skal etter planen overta managerstolen etter Brian Little. Thordarson har hatt stor suksess med det islandske landslaget, der han har bygget laget rundt LSKs midtbanestrateg Runar Kristinsson. Nå ønsker han å overføre suksessen til Stoke.

- Jeg vet at Runar har blitt kontaktet av Thordarson med tanke på en Stoke-overgang, sier hans agent Lars Petter Fosdahl til Dagbladet.

Også Brynjar Björn Gunnarsson (eks-Vålerenga) fra allsvenske Vrgryte er tiltenkt en plass i oppbyggingen av den legendariske tippekamp-klubben med de rødstripede draktene.

Foreløpig har det kun vært uformelle samtaler.

  • Både Røkke og de islandske investorene driver stort i fiskerinæringen. Begge har ansatt sitt lands tidligere landslagssjef som manager, og begge ønsker å bringe sitt moderlands toppspillere til klubben for å bygge opp laget.

I kulissene står flere kjente pengesterke islendinger. Fiskerkongen Magnus Kristinsson, som er bror av tidligere Brann-keeper Birkir Kristinsson, er blant investoren.

Etter det Morgunbladid erfarer skal investorene ha betalt 45 millioner kroner for 66 prosent av aksjene i Stoke.

Anders Jacobsen (eks-Skeid) er for tida eneste nordmann i klubben.