POPULÆR: OL-gull har gjort Marit Bjørgen attraktiv for sponsorene.
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
POPULÆR: OL-gull har gjort Marit Bjørgen attraktiv for sponsorene. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

Fiskeskryt ga fiskesponsor

OL-vinner Marit Bjørgen er het på sponsormarkedet.

|||

Fem OL-medaljer gjorde Marit Bjørgen het på sponsormarkedet. Tirsdag signerte hun sin første personlige avtale etter suksessmesterskapet og flere kan komme.

Bjørgens avtale med Eksportutvalget for fisk (EFF) har en ramme på én million kroner over to år med åpning for ytterligere to års forlengelse.

Bakgrunnen for samarbeidet skyldes langt på vei et intervju hun ga til NTB under OL 26. februar. Der røpet hun at endret kosthold og flere fiskemiddager i uka hadde bidratt til det som ble et comeback til øverste trinn på pallen.

Det fikk EFF med seg.

- Det har vært mye enklere for meg etter OL. Fem OL-medaljer er spesielt. En slik avtale kan bidra til å gjøre meg enda sterkere. Jeg er blitt mye mer bevisst på hva jeg får i meg og er sikker på at mer fisk bidrar til at jeg holder meg frisk, sa Bjørgen til NTB.

- Jeg har fortsatt lyst til å prestere på et høyt nivå. Da er det viktig at jeg får i meg riktig mat.

Viktig

Avtalen gjør blant annet at Bjørgen og lagkameratene blir forsynt med norsk sjømat når de er på samlinger i Mellom-Europa.

Bjørgen har aldri vært spesielt opptatt av å markedsføre seg selv. Det har hun endret på.

- Det er riktig, men denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg. Intervjuet i NTB og en telefon i mars gjorde dette mulig.

- Har du flere sponsorer på gang?

- Ja, vi snakker med et par til også, men jeg vil ikke si med hvem før det er endelig avklart.

Partner

Når Bjørgen bruker ordet «vi» er det fordi hun har fått med seg Guri Knotten som rådgiver. De har kjent hverandre i en årrekke og har også samarbeidet tidligere.

- Hun er flink og skikkelig og kjenner min hverdag. Hun vet at jeg vil ha orden på ting.

- Nå er Marit ganske flink til å ta vare på seg selv da, men jeg kan kanskje hjelpe til litt på markedssiden, sa Knotten, som er gift med den tidligere langrennsløperen Tor Arne Hetland og som til daglig bor og arbeider i Davos.

Norges Skiforbund har lettet på sitt eget regelverk og løperne kan fritt signere flerårige sponsoravtaler. Tidligere kunne utøverne bare signere avtaler for ett år om gangen.

(NTB)