Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjælberg blir Hareides Viking-assistent

Åge lover å hente en bedre spiss enn Ijeh.

BREDE GLIS: Hovedtrener Åge Hareide, sportstrener Egil Østenstad og assistenttrener Svein Fjælberg var i godt humør da Vikings nye trenerduo ble presentert i dag. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
BREDE GLIS: Hovedtrener Åge Hareide, sportstrener Egil Østenstad og assistenttrener Svein Fjælberg var i godt humør da Vikings nye trenerduo ble presentert i dag. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet) Åge Hareide ble i dag offisielt presentert som Vikings nye trener. Samtidig ble det bekreftet at klubbens talentutvikler Svein Fjælberg blir assistenttrener.

Roger Nilsen går tilbake til jobben som talentutvikler.

Hareide spilte sammen med Fjælberg på landslaget, og forteller at backen kom ham til unnsetning også der.

- Jeg føler meg veldig trygg på Svein. Det samme var jeg da han spilte ved siden av meg på høyrebacken, da han hadde litt større fart enn meg, sa Hareide ifølge Vikings nettside.

Fjælberg har vært assistenttrener i Viking i to perioder under Benny Lennartsson. Første gang da Viking sist vant seriegull i 1991.

Hareide sier det ikke er aktuelt å hente tilbake Peter Ijeh til klubben. I stedet lover han Viking-supporterne en toppspiss.

- Jeg ønsker en annen type angriper enn Peter Ijeh - og som scorer enda mer mål. Vi har en vi jobber med, og som vi kommer til å jobbe enda mer med å få til en avtale med fremover. Vi skal hente en kvalitetsspiss, sier Hareide ifølge TV 2 Sporten.

Ellers varslet Hareide at han vil satse på Vikings mange gode unge spillere. Klubben vant NM-finalen mot Vålerenga G16 og tapte 3-2 i semifinalen mot Stabæk i G19-klassen denne høsten.

Spesielt trekker Hareide fram én unggutt han allerede har merket seg:

- Jeg har sett Valon Berisha. Det er farlig å dra fram unge spillere, men han er god, sier han ifølge Stavanger Aftenblad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media