Fjerde strake hjemme for Ham-Kam

Glimt helt på bånn.

Briskeby har blitt en fryktet arena for alle lag. For fjerde gang på rad endte det med seier til hjemmelaget. Bodø/Glimt ligger etter dette tapet helt nederst på tabellen.

Men det kunne ha gått annerledes dersom Stig Johansen hadde scoret på straffe for Glimt på stillingen 0-0. Stangskuddet var en kraftig nedtur fra de fire scoringene mot Odd i forrige serierunde (5-1).

– Det var utrolig surt å bomme på straffe. Kanskje kostet det oss et poeng, sier Stig Johansen.

– Men vi skapte vel egentlig for lite i denne kampen til å fortjene poeng, legger han til. Bodø-spissen er forberedt på en tøff høst for å overleve i eliteserien.

Ham-Kam vant sin fjerde hjemmekamp på rad, og har fått en luke ned til lagene som er involvert i bunnstriden. men trener Ståle Solbakken er klar i sin tale:

– Vi må ha minst ni poeng til for å kunne føle oss trygge.

I øyeblikket har Hamar-laget sju poengs forsprang til nedrykksplassen.

Ham-Kam-treneren var heller ikke fornøyd med laget sitt gjennom hele kampen søndag.

HJEMMESTERKE: Ham-Kam og Petter Vaagan Moen (t.h.) tok sin fjerde strake på hjemmebane i dagens møte med Bodø/Glimt, her ved Stig Arild Råket. Foto: Scanpix
HJEMMESTERKE: Ham-Kam og Petter Vaagan Moen (t.h.) tok sin fjerde strake på hjemmebane i dagens møte med Bodø/Glimt, her ved Stig Arild Råket. Foto: Scanpix Vis mer

– Jeg synes at flere av våre nøkkelspillere presterte under pari, sier Solbakken og tenker på blant andre Petter Vaagan Moen og Jan Michaelsen. Sistnevnte har for øvrig skrevet ny toårskontrakt med Ham-Kam.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Markus Ringberg etter 37 minutter, mens Espen Olsen trygget seieren 12 minutter før slutt.

(ANB)