Fjerde strake hjemmeseier

Trener Harald Aabrekk og de to nye midtstopperne Raoul Kouakou og Marco Reda er de viktigste årsakene til at Sogndal vinner og vinner i høst.

Søndag tok laget sin fjerde strake hjemmeseier, da Odd Grenland ble sendt hjem med 1-0.

Om Sogndal fortsetter poenghøsten, ligger klubben også an til å nå en ny milepæl i klubbens historie; aldri tidligere har Sogndal overlevd i den øverste divisjonen i tre strake sesonger.

Nå har sogningene 26 poeng, og det er fem poeng ned til Brann på kvalifiseringsplassen. Mye skal skje for at ikke Sogndal spiller i eliteserien også neste sesong.

Lag med stor L

I søndagens kamp mot Odd ble Håvard Flo matchvinner på typisk Flo-vis: Han svevde over alle de andre og headet ballen i mål.

- Det er bare knallhard jobbing av hele laget som teller, sa Flo.

- Harald Aabrekk har vært dyktig med å innprente at det er den kollektive biten som er viktig. Samtlige må gjøre jobben, understreket Flo, som gjorde en kjempejobb på topp og var banens beste mot Odd.

De to nyervervelsene Raoul Kouakou og Marco Reda i midtforsvaret har sørget for at Sogndal ikke lenger slipper inn mål i bøtter og spann, og mot Odd holdt laget nullen. Kouakou har bidratt med sterk fysikk, mens Reda dirigerer og styrer forsvarsspillet.

- Jeg er veldig godt fornøyd med laget som helhet. Nå holder det å score bare en gang, fordi vi holder tett bak, sa Tommy Øren, som irriterte seg over at han ikke la på til 2-0 tidlig i 2. omgang.

Nedtur for Odd

Gjestene fra Skien var høyt oppe etter sist ukes cuptriumf over Strømsgodset, men klarte ikke å følge opp i Sogndal. I en sjansemessig relativt jevn kamp hadde Odd to store muligheter helt i begynnelsen, men verken Jan Frode Nornes eller nykommeren Sveinung Fjeldstad klarte å score.

Odd-trener Arne Sandstø var skuffet over sine egne etter 0-1-tapet.

- Det var en dårlig fotballkamp. Vi hadde for dårlig presisjon og tempo, og vi klarte aldri å bryte ned Sogndals forsvar, sa Sandstø.

Han ble også vitne til at Odds vanligvis livlige kantspill ble fullstendig utradert.

Sogndal - Odd Grenland 1-0 (1-0)

Fosshaugane stadion, 2510 tilskuere

Mål: 1-0 Håvard Flo (10).

Dommer: Terje Hauge, Olsvik.

Gult kort: Erik Holtan, Odd Grenland.

Sogndal (4-3-3): Terje Skjeldestad - Robbie Russel, Raoul Kouakou, Marco Reda, Christian Kalvenes - Eirik Hillestad, Kjetil Holvik (Kristian Ystaas fra 74.), Dag Christian Sørum (Anders Stadheim fra 84.) - Rune Buer Johansen,Håvard Flo, Tommy Øren.

Odd Grenland (4-3-3): Erik Holtan - Alexander Aas, Ronny Deila, Jan Frode Nornes, Anders Rambekk - Morten Fevang, Jan Gunnar Solli, Christian Flindt Bjerg - Espen Hoff (Michele Di Piedi fra 60.), Sveinung Fjeldstad, Martin Wiig (Bent Inge Johnsen fra 42.).