Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjerde strake uten seier for Høgmo

Norge spilte best og skapte mest - igjen. Skottland scoret.

ÉN SJANSE, ETT MÅL: Skottlands kaptein Scott Brown klemmer ballen i mål via en liggende Tore Reginiussen på Skottlands første sjanse i kampen - etter en times spill. Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB Scanpix
ÉN SJANSE, ETT MÅL: Skottlands kaptein Scott Brown klemmer ballen i mål via en liggende Tore Reginiussen på Skottlands første sjanse i kampen - etter en times spill. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Norge - Skottland 0-1.

Nok en gang spilte Per-Mathias Høgmos Norge i perioder offensiv og morsom fotball, og skapte sjanser til å vinne klart. Men avslutningene gikk over, utenfor eller rett på keeper.

Skottland imponerte ikke andre steder enn på tribunen, der rundt 400 tilreisende i kilt var mer høylydt enn hjemmepublikum. Men skottene scoret på sin eneste sjanse i kampen.

Høgmo har dermed ledet Norge i fire kamper. Fasiten er én uavgjort og tre tap. Han kan glede seg over at Norge har vært gode i flere av kampene, men som det heter på sofaekspert-språket: Det er måla som teller.

 BORTEJUBEL:  Det var de skottske tilhengerne med kilt og sekkepipe som kunne juble for seier i Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
BORTEJUBEL: Det var de skottske tilhengerne med kilt og sekkepipe som kunne juble for seier i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Norge har ikke scoret mange mål i 2013. På 13 a-landskaper har det blitt tre seirer, tre uavgjort og sju tap.

Nesten-skrekkstart Debutant Ørjan Håskjold Nyland holdt på å få en skrekkstart da han under et visst press - og langt fra eget mål - klarerte rett i beina til Ikechi Anya. Men skotten klarte ikke å lempe ballen inn i det åpne målet.

Ola Kamara fikk Norges første gode sjanse etter ni minutter. Morten Gamst Pedersen vant ballen tilbake inne i feltet, løftet den mot Godset-spissen som nikket mot mål. Skottlands keeper David Marshall fikk imidlertid ryddet unna med hjelp fra en forsvarsspiller.

Tre minutter seinere var Marcus Pedersen bare centimetre unna å få satt beinet på et nytt innlegg fra Gamsten.

Etter det gode åpningskvarteret fra Norge, falt underholdningsverdien i en lengre periode fram mot pause. Først to minutter før første omgang var over, var Norge i nærheten av scoring igjen. Magnus Wolff Eikrem skjøt like utenfor på halvvolley etter nok et godt angrep på den norske høyresiden:

 NULL MÅL:  Ola Kamara fikk en omgang på banen. Hverken han eller noen av de andre norske spillerne klarte å finne nettmaskene.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
NULL MÅL: Ola Kamara fikk en omgang på banen. Hverken han eller noen av de andre norske spillerne klarte å finne nettmaskene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Kombinasjonen oppspill på Per Ciljan Skjelbred, flikk til Marcus Pedersen som igjen slo ut på Omar Elabdellaoue som kom på lange, sugende løp, skapte problemer for skottene gang på gang - uten at det ga uttelling før pause.

Kapteinsmål I tillegg til høyrekanten var Gamstens venstrefot en konstant trussel. Sju minutter inn i andre omgang serverte han på ny - denne gangen var det Moa Abdellaoue, som erstattet Kamara i pausen, som nikket utenfor.

Noen minutter seinere kom den første virkelig store sjansen i kampen. Marcus Pedersen forsøkte tilsynelatende å stoppe en ball som trillet under beinet hans og rett til Moa. Han satte fart inn i feltet og slo skrått ut til Pedersen igjen. Men avslutningen gikk rett på keeper.

Skottlands første egentlig sjanse fulgte like etter. Ikke var den spesielt stor, heller. Men klønete norsk spill på egen 16-meter gjorde at kaptein Scott Brown fikk lappe til fra 18 meters hold - og i mål nede i venstre hjørne. Ballen skiftet retning på en liggende Tore Reginiussen. Ikke mye, men nok til å utmanøvrere Ørjan Nyland.

I kampens 73. minutt fikk Morten Gamst Pedersen sjansen til å score selv etter strålende forarbeide av Molde-innbytterne Mats Møller Dæhli og Martin Linnes. Men Tyrkia-proffen var i ubalanse og avsluttet utenfor mål.

Sløste til siste slutt Like etter var Gamsten tilbake i servitørrollen. Han nikket ned til Marcus Pedersen, som igjen bare traff keeperen med direkteskuddet.

 OFFENSIV:  Omar Elabdellaoui var veldig aktiv offensiv fra sin høyrebackrolle.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
OFFENSIV: Omar Elabdellaoui var veldig aktiv offensiv fra sin høyrebackrolle. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Fem minutter før full tid vartet Møller Dæhli opp med et soloraid på kryss og tvers av Skottlands banehalvdel. Ballen gikk til slutt ut på høyresida der Martin Linnes hadde god tid til å sikte, men klarte ikke treffe innenfor stengene.

Innbytter Anders Konradsen burde utliknet for Norge helt på tampen, men satte ballen utenfor fra god posisjon i feltet.