Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjerdedommeren så Zidanes springskalle

FIFA avkrefter videodømming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mange har spekulert i om FIFA tok i bruk videodømming da Zinedine Zidane fikk det røde kortet. Dommer Horacio Elizondo så ikke situasjonen, og brukte lang tid på sidelinja før han sendte Zizou av banen.

Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech var blant dem som var skråsikre på at FIFA hadde brukt videodømming.

- Det er første gang videoklipp er brukt, buldret han.

Nå dementerer FIFA ryktene - og hevder den spanske fjerdedommeren Luis Medina Cantalejo fikk med seg alt som skjedde.

- Han så hva som skjedde, og han fortalte det øyeblikkelig til dommeren via kommunikasjonssystemen, ser FIFA-talsmann Andreas Herren ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Da Dagbladet.no snakket med dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund tidligere i dag, utelukket han at videodømming felte Zidane.

- Jeg tror ikke noe på at de innfører videodømming i en VM-finale. Det er jeg temmelig sikker på, sa Pedersen - som altså hadde rett.

VÅKEN: Det var fjerdedommer Luis Medina Cantalejo (nummer to fra venstre) som så springskallen fra Zinedine Zidane, sier FIFA. Foto: AP
VÅKEN: Det var fjerdedommer Luis Medina Cantalejo (nummer to fra venstre) som så springskallen fra Zinedine Zidane, sier FIFA. Foto: AP Vis mer