Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milano-Sanremo:

Fjerdeplass for andre år på rad: - Litt skuffet

Kristoff ikke helt fornøyd etter Milano-Sanremo.

NESTEN: Alexander Kristoff havnet topp ti i Milano-Sanremo for sjette år på rad, men det ble ingen seier nummer to for nordmannen. Her sitter han bak lagkameratene Sven Erik Bystrøm og Ben Swift, og med Edvald Boasson Hagen på hjul. Foto: Tim De Waele.
NESTEN: Alexander Kristoff havnet topp ti i Milano-Sanremo for sjette år på rad, men det ble ingen seier nummer to for nordmannen. Her sitter han bak lagkameratene Sven Erik Bystrøm og Ben Swift, og med Edvald Boasson Hagen på hjul. Foto: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alexander Kristoff har en fantastisk historie i Milano-Sanremo. Etter at han havnet langt bak i debuten i 2012, har han vært veldig stabil i årets første sykkelmonument. I 2013 ble det åttendeplass etter at han vant spurten i hovedfeltet, og i 2014 vant han på ny spurten i hovedfeltet. Den gangen uten noen angripere foran, og dermed seier i det prestisjetunge rittet. Året etter ble han kun slått av John Degenkolb, mens han i 2016 havnet for langt bak inn på oppløpet og endte nede på en sjetteplass. I fjor vant han igjen spurten i hovedfeltet, men det ble da en fjerdeplass.

En rekke med topp ti plasseringer han er alene om i dagens felt, og som ble opprettholdt i årets utgave.

Der ble det en ny fjerdeplass, etter at Vincenzo Nibali holdt unna alene etter et angrep på Poggio, og både Caleb Ewan og Arnaud Démare spurtslo han på Via Roma.

- Jeg er ikke så fornøyd siden jeg ikke vant spurten. Hadde jeg vunnet den hadde jeg vært på podiet, men jeg gjorde mitt beste, og laget gjorde en god jobb. Ben (Swift) fikk meg fram til fronten mot slutten, akkurat slik jeg ba han om, sier han etter målgang, hvor han måtte konstatere at Démare snek seg forbi på de siste 50 meterne.

Mark Cavendish veltet stygt med ti kilometer igjen. Se videoen i vinduet under - med tillatelse fra Eurosport Norge.


- Bedre bein i fjor

Dermed måtte han innrømme at han var litt skuffet etter at det for andre på rad ble den sure fjerdeplassen.

- I fjor hadde jeg litt bedre bein, men da ble jeg også nummer fire etter å ha vunnet spurten. Jeg er litt skuffet over å ikke komme på pallen, men seieren var utenfor rekkevidde. Nibali gjorde et fantastisk angrep i motvinden, og holdt unna. Jeg kunne blitt nummer to eller tre, så jeg misset pallen, og kan ikke være fornøyd med det.

- Fjerdeplass er fremdeles et bra resultat, og jeg synes laget gjorde en god jobb for å klare det.

Frøs underveis

30-åringen var nede i en velt i langesonen ved Turchino-passet, men mener selv at det ikke fikk noen stor innvirkning på resultatet.

- Jeg følte meg okey etter velten . Jeg frøs kanskje litt mye i løpet av dagen. Jeg fikk litt kramper på Cipressa. Jeg klarte å komme meg litt, og følte meg bedre i Poggio, men i spurten var beina ikke helt supre, forklarer han.

Nordmannen satt relativt langt bak i Cipressa, men var framme blant de 20-30 første over Poggio. Der var imidlertid både han og resten av feltet langt bak Vincenzo Nibali, som tok en mesterlig seier etter å ha kontret på angrepet til Krists Neilands oppover Poggio.

- Det er et godt øyeblikk for meg. Det er et fantastisk ritt. Jeg har ikke ord, sa Vincenzo Nibali i et TV-intervju rett etter målgang. Italieneren tok sin tredje monumentseier, etter at han vant Il Lombardia i 2017 og 2015.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!