Fjerdeplass for Riiber

Jarl-Magnus Riiber klarte ikke å holde følge med tyskerne på oppløpet i kombinert. Johannes Rydzek ble olympisk mester foran to landsmenn.

FJERDEPLASS: Jarl-Magnus Riiber ble til slutt nummer fire på dagens kombinertøvelse. Foto: NTB Scanpix
FJERDEPLASS: Jarl-Magnus Riiber ble til slutt nummer fire på dagens kombinertøvelse. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Jarl-Magnus Riiber var lenge med i tetkampen, men måtte gi tapt på oppløpet da Johannes Rydzek ble olympisk mester foran landsmennene Fabian Riessle og Eric Frenzel i dagens storbakkerenn i kombinert.

Som i normalbakkerennet var Riiber det eneste medaljehåpet for Norge, etter at de andre norske utøverne hadde en dårlig dag i hoppbakken.

Jørgen Graabak, Jan Schmid og Espen Andersen gikk alle ut over to minutter bak Riiber.

Riiber gikk ut som nummer to i langrennet, ett sekund bak japanske Akito Watabe.

Bak fulgte en svært langrennssterk tysk trio i Johannes Rydzek, Eric Frenzel og Fabian Riessle, som gikk ut mellom 24 og 34 sekunder bak tetduoen.

Samlet i teten

De tre tyskerne ble raskt samlet, og tok opp jakten på Riiber og Watabe sammen med Wilhelm Denifl fra Østerrike som gikk ut som nummer tre.

Da den første runden var unnagjort var ledelsen til Riiber og Watabe nede i 17 sekunder, og ved passering på 3,5 kilometer hadde Rydzek og co. hentet nye seks sekunder.

Etter 6,5 kilometer var forspranget til Riiber og Watabe tatt inn, og de seks løperne lå samlet i tet. Etter hvert fikk de også selskap av finske Eero Hirvonen.

Med det var det duket for en dramatisk sisterunde. Tetfeltet lå lenge samlet, men i den siste bakken prøvde den tyske trioen å rykke ifra. Riiber hang lenge godt med, og holdt følge med tyskerne inn på stadion. Der ble tempoet til tyskerne for høyt for nordmannen, som endte på fjerdeplass.

Fjerdeplassen er Riibers andre i Pyeongchang, etter at han havnet på samme plass i normalbakkerennet.

- Har det litt jævlig akkurat nå

I intervju med Eurosport etter løpet sier Riiber at han lenge følte seg sterk, men fikk problemer i den siste nedoverbakken inn mot stadion.

- Jeg har det litt jævlig akkurat nå. Det er egentlig sjukt gøy å gå, og jeg følte meg sterk utover på fjerde runde da det ble litt luregåing. Det er svingene inn mot stadion som gjør at jeg er stokk stiv på oppløpet, dessverre, sier han.

Riiber sier også at han prøvde å gå taktisk på de siste rundene for å øke sjansene sine.

- Når jeg er i form prøver jeg å gjøre taktiske valg for å gjøre mitt beste. Det føler jeg at jeg gjør helt til de siste 3-400 meterne.

Om hva han kunne gjort annerledes for å få medalje, sier Riiber:

- Hvis jeg hadde hevet meg inn først over den siste bakketoppen kunne jeg kanskje latt én skli forbi meg, og så prøve å sperre inn resten for å sikre en pallplass.

Torsdag venter lagkonkurranse for de norske kombinertgutta. Etter dagens resultat må man kunne si at det blir vanskelig å utfordre det tyske laget der.