Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjerdeplass for Schmid - sikret andreplassen sammenlagt

Jan Schmid var på skuddhold før søndagens langrenn i verdenscupen i kombinert, men klarte ikke kjempe seg opp på pallen og så Akito Watabe ta sammenlagtseieren.

UTENFOR PALLEN: Jan Scmid havnet utenfor pallen i søndagens kombinertrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UTENFOR PALLEN: Jan Scmid havnet utenfor pallen i søndagens kombinertrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredagens prøveomgang i Klingenthal dannet grunnlaget for startrekkefølgen i langrennet ettersom søndagens hoppdel ble avlyst. Fredag ble Schmid nummer to, slått med 18 sekunder av Akito Watabe fra Japan.

Schmid hadde et håp om å snyte Watabe for sammenlagtseieren i verdenscupen, men det skulle vise seg å være umulig. Japaneren slo Schmid, ble tredjemann i rennet og henviste Schmid til 4.-plassen.

Schmid er nummer to sammenlagt i verdenscupen etter en sterk sesonginnledning, men blir truet av Fabian Riessle etter at tyskeren tok sin tredje strake seier søndag. Riessles landsmann Johannes Rydzek ble annenmann.

Jørgen Graabak var nest beste nordmann før langrennsdelen i Tyskland. Han var 1.06 minutter bak Watabe, og i mål ble han til slutt nummer fem.

Espen Bjørnstad og Jarl Magnus Riiber fulgte på 13.- og 15.-plass i hoppbakken, 1.18 og 1.24 etter lederen. Riiber ble nummer elleve til slutt, mens Bjørnstad falt til 29.-plass.

Jens Luraas Oftebro og Espen Andersen hadde nesten to minutter opp til Watabe før start i langrennet, og noterte seg for henholdsvis 31.- og 19.-plass. Magnus Krog var lengst bak av de norske etter hoppdelen. Han ble nummer 23 søndag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!