- Fjern klassisk langrenn

Skikongen Ove Aunli mener det er på tide å kaste stilarten på dynga.

TORINO (Dagbladet.no): Ove Aunli avgjorde VM-stafetten i Seefeld i 1985 med å parkere Italia i den siste bakken opp mot mål. Hvordan han gjorde det? Med den klassiske ettbeinsskøytinga som ble starten på skirevolusjonen i langrenn.

Nå kaster han seg inn i en ny langrennsdebatt med brannfakkelen «fjern klassisk langrenn».

- Fortest mulig fra A til B

- Det er min mening. Jeg mener det hadde vært enklere om vi hadde én stilart. Og ungene elsker skøyting, sier Aunli til avisa Sør-Trøndelag.

Den gamle skikongen mener at langrenn handler om å komme seg fortest mulig fra a til b. Når løperne nå blir tvunget til å forholde seg til to stiler, blir det som om man skulle tvinge skihopperne til å hoppe enkelte renn med beina samlet. Altså en type klassisk hopprenn.

Venter reaksjoner

- Folk var skeptiske da fristilen kom, og det ble et rabalder da skiskytterne sluttet å gå klassisk. Men hvem under 50 år husker at skiskytterne har gått annet enn fristil, spør Aunli.

Han regner med at utspillet hans vil få mange reaksjoner i skimiljøet, men han oppfordrer samtidig til å glemme tradisjonene og ta utviklinga på alvor. Skal langrennssporten overleve, må nemlig rendyrking av én stilart til, mener han. Hvis ikke kommer dagens skitalenter til å velge skiskyting eller kombinert, som forlengst har vraket klassisk langrenn.

Debatt

VANT SELV:  Ove Aunli var selv en maktfaktor i klassisk langrenn på 80-tallet. Nå vil han ha stilarten fjernet. Foto: Scanpix
VANT SELV: Ove Aunli var selv en maktfaktor i klassisk langrenn på 80-tallet. Nå vil han ha stilarten fjernet. Foto: Scanpix Vis mer

•Er det noen grunn til å avskaffe klassisk langrenn?