Nicolay Ramm

Fjerner «Helt Ramm»- episoder etter kritikk

NRK har valgt å avpublisere tre episoder fra programmet «Helt Ramm i Tokyo».

FJERNET: Tre episoder fra "Helt Ramm" har blitt fjernet etter kritikk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver NRK i en pressemelding.

Statskanalen har fjernet episodene fra humorprogrammet etter tilbakemeldinger fra publikum om at programlederen Nicolay Ramms fremstilling av japansk gameshow-vert, i delen «Japanese Ramm show», oppleves som stigmatiserende og sårende.

- Det har foreløpig ikke vært mange negative tilbakemeldinger på episodene, men de har vært såpass sterke at vi i formiddag har vurdert innholdet på nytt og kommet fram til at det er riktig å avpublisere. Vi ønsker verken å såre eller stigmatisere, sier Anders Sårheim, fungerende redaktør i Sporten til NRK.

Til Dagbladet sier Ramm at de gjorde en vurdering før de publiserte episodene.

- Jaja, absolutt. Det var noe av det siste vi gjorde før vi publiserte, altså at vi vurderte med redaktøren. Det var et tvilstilfelle, men vi følte selv at dette var en paraodi på japansk gameshow-kultur - altså uskyldig moro.

Han sier videre at det var han selv som kontaktet redaktøren.

NRK-PROFIL: Nicolay Ramm har de siste årene vært et kjent fjes hos NRK sine sendinger. Foto: Berit Roald / NTB
NRK-PROFIL: Nicolay Ramm har de siste årene vært et kjent fjes hos NRK sine sendinger. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Jeg fikk en del tilbakemeldinger etter at episodene ble publisert, og det var jeg som tok kontakt med redaktør, og vi kom til avgjørelsen om å fjerne episodene, sier han og understreker:

- Er det ikke gøy, ja så er det ikke gøy.

Influencer Jenny Huse har til VG gått ut mot programmet, som hun mener er med på å normalisere stereotypien rundt norsk-asiatere.

- Jeg reagerer også på at når de først vil ha den rolle, at de ikke bare ansetter en asiatisk mann. Hvorfor er ikke det bra nok, spør hun, og sier videre:

- Hadde noen hatt på seg mørk sminke og en mørk parykk hadde folk reagert kraftigere. Det betyr ikke at det er greit å gjøre det med asiater. De gjør narr av den type karakter med den stereotypiske aksenten, sier hun til VG.

Episoden ble avpublisert tirsdag 27. juli.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer