Fjerner ikke Tom

Tom Nordlie fortalte i går Vålerenga-styret om neste års sportslige satsing. På vei inn til gårsdagens møte fikk han telefon fra en sentral VIF-investor som slett ikke vil fjerne Nordlie fra jobben.

Hvem må ut og hvem får bli? Om høstens intrigeserie i Vålerenga var en TV-serie, ville Robinson-ekspedisjonen vært en selskapsreise. Paranoiaen brer seg blant investorer, tillitsvalgte og ansatte. Men Tom Nordlie fikk et snev av trygghet i går.

- Jeg har ikke fått sparken - foreløpig. Jeg forholder meg til kontrakten som varer til 31. oktober 2002, og går på jobb 3. januar som planlagt, sa han til Dagbladet da han dro fra styremøtet.

Full tillit

Nordlie og Kenneth Rosén møtte styret for å snakke om neste års sportslige satsing. Men fra begge parter kom det følelsesladde innlegg om de siste dagers spekulasjoner.

- I og med at det har vært en diskusjon i mediene, syntes vi det var greit for styret å uttrykke vår fulle tillit til Tom og Kenneth, sier styreleder Morten Grødahl.

Flere hadde slike behov i går. Verken Nordlie eller Grødahl vil røpe hvem som ringte Nordlie på vei til møtet, men vedkommende hører hjemme blant pengefolket. Og ASA-mannen ville slett ikke sparke Nordlie.

- Jeg vet at Tom fikk en telefon direkte til seg fra slikt hold med slik beskjed. Hyggelig for Tom at han får tillit fra slikt hold, sier Grødahl.

Men etter at Nordlies og Roséns forlot styremøtet, bestemte styret seg for å innkalle til ekstraordinært årsmøte 9. januar.

Velger elitestyre

- Vi foreslår for årsmøtet å opprette et eget elitestyre.

Det er slett ikke sikkert et slikt elitestyre gir Nordlie samme tillit som i går.

- Ville dere gitt Nordlie full tillit i dag om dere satt på informasjon om at et nytt elitestyre kommer til å fjerne ham?

- Vi ville ikke ventet til 9. januar å si fra om vi visste at det nye elitestyret som første sak ville sparket en av de sportslige lederne. Nordlie og Rosén krever respekt, sier Grødahl.