Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjerner Koss fra Bøkko

Johann Olav Koss er fjernet fra opplegget rundt Håvard Bøkko (22) i tida fram til OL, etter ønske fra løperen selv.

TAR ALL BØKKO-KONTAKT: Håvard Bøkko har mer tillit til trener Jarle Pedersen enn assistent Johann Olav Koss. Derfor er Pedersen den som har all kontakt med OL-håpet framover. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
TAR ALL BØKKO-KONTAKT: Håvard Bøkko har mer tillit til trener Jarle Pedersen enn assistent Johann Olav Koss. Derfor er Pedersen den som har all kontakt med OL-håpet framover. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

|||HAMAR (Dagbladet): Det er etter det Dagbladet erfarer en av endringene som er gjort rundt Håvard Bøkko i løpet av helga, i et forsøk på å skape et best mulig apparat rundt det norske OL-håpet i tida framover.

I tida etter at den firedobbelte olympiamesteren Koss kom inn i landslaget som assistent i trenerkabalen etter at Peter Mueller fikk sparken, er forholdet mellom Koss og Bøkko blitt stadig kjøligere.

Den muntlige advarselen Bøkko fikk av Koss foran hele den norske EM-troppen på grunn av at han endret på treningsprogrammet uten å si fra tre dager for EM hadde selvsagt heller ingen forsonende virkning.

- Greiest sånn Framover er det bare hovedtrener Jarle Pedersen som skal forholde seg til Håvard Bøkko. I tillegg er Eskil Ervik hentet inn som en mental rådgiver for landslagsløperne i forbindelse med samlingen i Vikingskipet denne uka.

Som en person med stor tillit i miljøet skal han også fungere som et slags bindeledd mellom Bøkkos private trener Peter Mueller og landslagsledelsen.

- Alt er bra med mitt forhold til Jarle og det er han jeg har mest kontakt med. Det er han som er hovedtrener og jeg liker best å  forholde meg til én trener. Det er greiest sånn, og slik blir det nå, sier Håvard Bøkko til Dagbladet.

Han ønsker ikke selv å bekrefte at forholdet til Koss er tynnslitt, men det er en beskrivelse som bekreftes av flere i og rundt skøytemiljøet.

Den tydelige arbeidsfordelingen mellom de to trenerne var også godt synlig under treninga i Vikingskipet på Hamar i går. Det var Jarle Pedersen som hadde kontakten med Bøkko underveis, og som snakket med ham i de innlagte pausene.

- Koss: Uproblematisk Johann Olav Koss hevder overfor Dagbladet at han ikke føler seg skjøvet unna i forhold til Bøkko, og mener det er helt naturlig at de to trenerne nå fordeler oppfølgingen av løperne seg imellom.

- Jarle og Håvard jobber tett sammen, mens jeg jobber tettere med andre løpere. Det er helt uproblematisk, sier Koss til Dagbladet.

- Hvordan opplever du forholdet mellom Bøkko og deg?

- Som veldig godt. Jeg er med for å hjelpe laget og har stor tro på at Håvard vil gjøre det bra, bare det blir litt rolig rundt han nå.

Mueller tettere innpå Etter det Dagbladet erfarer, skal Bøkko-leiren også ha fått gjennomslag for krav om at Peter Mueller må få lov til å jobbe tettere inn mot Håvard Bøkko fram til OL, selv om amerikaneren i går forholdt seg rolig på tribunen under hele treningsøkta — bortsett fra å gi Bøkko noen korrigeringer med fingrene.

Til Dagbladet sier Mueller at han likte det han så av Håvard på isen i går. Det var Hol-løperens første isøkt siden fallet på 500-meteren i EM sist lørdag.

UPROBLEMATISK: Johann Olav Koss mener det er naturlig at Pedersen jobber tettest på Bøkko. Foto: Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
UPROBLEMATISK: Johann Olav Koss mener det er naturlig at Pedersen jobber tettest på Bøkko. Foto: Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

- Skulderskaden har ikke satt Håvard mye tilbake. Bare vi får fysikken hans skikkelig på plass igjen nå, så har jeg stor tro på gull på 5000-meteren i OL, sier en ellers lite snakkesalig Peter Mueller.

Én medalje er målet Bøkko selv bare flirer når han får høre Muellers gulltips.

- Peter skal få lov til å ha trua, han. Han var i hvert fall godt fornøyd med den økta her på is. Den beskjeden hadde jeg allerede fått på SMS da treninga var over. Men mitt mål er det samme: én medalje i løpet av OL, sier Bøkko til Dagbladet.

NB! I dag kommer milsluker Øystein Grødum — som ikke ble tatt ut til OL — til Vikingskipet for å matche Bøkko på trening under den siste samlingen på hjemlig is før OL-precampen i Salt  Lake City fra 26. januar.

FINGERSPRÅK: Peter Mueller signaliserte sine beskjeder til Bøkko fra tribunen i går. Foto: Torbjørn Gønning/Dagbladet
FINGERSPRÅK: Peter Mueller signaliserte sine beskjeder til Bøkko fra tribunen i går. Foto: Torbjørn Gønning/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media