Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjerner Leicester-vennlig dommer fra Tottenham-kamp

- Unødvendig å skape ekstra uro.

FÅR IKKE DØMME TOTTENHAM: Kevin Friend erstattes av Neil Swarbrick i ligakampen mellom Tottenham og Stoke for ikke å skape uro blant supporterne. Foto: Reuters / Peter Cziborra / NTB Scanpix
FÅR IKKE DØMME TOTTENHAM: Kevin Friend erstattes av Neil Swarbrick i ligakampen mellom Tottenham og Stoke for ikke å skape uro blant supporterne. Foto: Reuters / Peter Cziborra / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den selverklærte Leicester-supporteren Kevin Friend er fjernet som dommer av Tottenhams bortekamp mot Stoke.

Kampen er svært viktig i tittelkampen. Leicester ligger sju poeng foran London-laget på tabellen, og må vinne tre av sine siste fem kamper for å sikre ligatittelen.

Tottenham jager på sin side klubbens første ligatriumf siden 1961.

Friend var i utgangspunktet satt opp på Stoke - Tottenham mandag, men er i ettertid fjernet fra oppgjøret. Dommeren er fra Leicester og har aldri dømt hjemklubben, men aldri før har det blitt tatt hensyn til dette i forbindelse med kamper hvor Leicester ikke er involvert.

På sosiale medier har Tottenham-supportere gitt kraftig beskjed om hva de synes om dommervalget. Dommerkomiteen har derfor valgt å bytte dommer for å unngå spekulasjoner.

- Kevin Friend som i første omgang ble satt opp på denne kampen, er fra Leicester og har vært på Leicester-kamper som tilskuer. På grunn av konteksten av denne kampen, var det unødvendig å skape ekstra uro på grunn av valget av dommer, skriver dommerkomiteen i en uttalelse til Daily Mail.

Neil Swarbrick skal i stedet dømme oppgjøret.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart