Fjernet av TV 2-seerne

Ernst A. Lersveen er vraket som fotballkommentator i TV 2. Personkritikk og sarkasme har preget sendingene hans. Det liker ikke det norske folket, mener TV 2-ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKØYEN (Dagbladet): Ernst A. Lersveen har kommentert det meste av fotball på TV 2 siden han ble hentet over fra NRK Radiosporten i 1995. Nå er det slutt.

- Jeg ble helt paff da jeg fikk vite det for en måned siden. Men nå har jeg et avslappet forhold til dette. Har lagt det bak meg, sier han til Dagbladet.

Lersveen er kjent som en krass kommentator. Han legger sjelden skjul på sine sterke meninger og er blitt spesielt kritisert for å ha vært for krass mot Nils Johan Semb. Avislesere har kåret ham til Norges dårligste kommentator, og hans spesielle meninger og humor har gitt ham hard medfart i mange leserinnlegg.

Ikke salgbar

Beskjeden om at han er vraket fikk Lersveen av sportsredaktør Bjørn Taalesen, som paradoksalt nok fortsatt står på at Lersveen er landets beste fotballkommentator.

- Ja, det mener jeg. Men det å være best bestemmer ikke aleine hvordan du oppfattes av andre i denne kommersielle verden. Over tid har Ernst fått et urettferdig image hos mange seere, det blir belastende for oss som kommersiell aktør, sier Taalesen.

Han legger ikke skjul på at kanalen har mottatt langt flere negative tilbakemeldinger enn positive.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer