Fjernet fra Høgmos støtteapparat - går til søksmål

Guttorm Dilling føler seg dårlig behandlet.

TIL SØKSMÅL: Guttorm Dilling (57) har gått til søksmål mot Norges Fotballforbund etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, skriver VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL SØKSMÅL: Guttorm Dilling (57) har gått til søksmål mot Norges Fotballforbund etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, skriver VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Guttorm Dilling (57) har gått til søksmål mot Norges Fotballforbund etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, skriver VG.

Høgmo har gjort store endringer i støtteapparatet, og Dilling er blitt byttet ut som administrativ leder. Dilling har vært ansatt i Norges Fotballforbund siden 1983 og har vært en del av A-landslaget siden 2003.

- Det er riktig at en annen person nå er administrativ leder for A-landslaget. Dilling er tilbudt en annen stilling, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

Siem bekrefter at omplasseringen skjedde imot Dillings vilje. Dilling selv henviser til sin advokat Bjørn Fredborg Nilsen.

- Det er tatt ut en stevning. Vår oppfatning er at han urettmessig er fjernet fra stillingen sin. Når man urettmessig flytter ham fra stillingen, så er det faktisk en oppsigelse. Det ligger utenfor det de (NFF) kan gjøre sier Nilsen.

Dilling føler seg dårlig behandlet og mener prosessen har vært kritikkverdig.

Også behandlingen av Egil «Drillo» Olsen, som måtte gå av som landslagssjef i september i fjor til fordel for Høgmo, fikk NFF kraftig kritikk for.

Are Hokstad er ansatt som administrativ leder for A-landslaget. Dilling er tilbudt en tilsvarende stilling for aldersbestemte landslag.

(NTB)