Fjernet fra Høgmos støtteapparat - går til søksmål

Guttorm Dilling føler seg dårlig behandlet.

TIL SØKSMÅL: Guttorm Dilling (57) har gått til søksmål mot Norges Fotballforbund etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, skriver VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL SØKSMÅL: Guttorm Dilling (57) har gått til søksmål mot Norges Fotballforbund etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, skriver VG. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Guttorm Dilling (57) har gått til søksmål mot Norges Fotballforbund etter at han ble fjernet fra støtteapparatet til landslagssjef Per-Mathias Høgmo, skriver VG.

Høgmo har gjort store endringer i støtteapparatet, og Dilling er blitt byttet ut som administrativ leder. Dilling har vært ansatt i Norges Fotballforbund siden 1983 og har vært en del av A-landslaget siden 2003.

- Det er riktig at en annen person nå er administrativ leder for A-landslaget. Dilling er tilbudt en annen stilling, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem.

Siem bekrefter at omplasseringen skjedde imot Dillings vilje. Dilling selv henviser til sin advokat Bjørn Fredborg Nilsen.

- Det er tatt ut en stevning. Vår oppfatning er at han urettmessig er fjernet fra stillingen sin. Når man urettmessig flytter ham fra stillingen, så er det faktisk en oppsigelse. Det ligger utenfor det de (NFF) kan gjøre sier Nilsen.

Dilling føler seg dårlig behandlet og mener prosessen har vært kritikkverdig.

Også behandlingen av Egil «Drillo» Olsen, som måtte gå av som landslagssjef i september i fjor til fordel for Høgmo, fikk NFF kraftig kritikk for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer