Brian Laudrup

Fjernet fra TV-jobb

Den tidligere fotballstjerna gjorde en omstridt reklamejobb. Det har fått konsekvenser.

FERDIG: Brian Laudrup på jobb for danske TV 2 i 2018 under en dansk landskamp. Nå får han ikke fortsette i jobben. Foto: Reuters/Peter Cziborra
FERDIG: Brian Laudrup på jobb for danske TV 2 i 2018 under en dansk landskamp. Nå får han ikke fortsette i jobben. Foto: Reuters/Peter Cziborra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danmarks tidligere landslagsstjerne Brian Laudrup (53) er ferdig som fotballekspert i hjemlandet på oppdrag for TV2. Årsaken er at han har promotert Dubai.

53-åringen får heller ikke fortsette i podkasten til den danske avisa Politiken.

I en reklamevideo roser Laudrup omgivelsene i Dubai. Emiratet er ventet å ta imot en del av fansen som skal til VM-sluttspillet i Qatar i november og desember.

- Ikke forenelig

Hjemme i Danmark er ikke promoteringen blitt godt mottatt. Laudrup får ikke lenger være ekspert for dansk TV2.

- Vi er sammen blitt enige om å stoppe samarbeidet. Det er ikke forenlig med den kampanjen han deltar i akkurat nå, sier kanalens sportssjef Frederik Lauesen.

Laudrup skulle opprinnelig ha jobbet for TV2 rundt Danmarks kommende landskamper mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen.

IMPONERER: Erling Braut Haaland er igjen på scoringslista når Manchester City slo Wolverhampton 3-0 borte. Vis mer

Politiken har også valgt å kutte bånd med Laudrup. En ny fotballpodkast med tittelen «Brian og Bolden» ble lagt ned etter bare én episode.

- Avgjørelsen endrer ikke på vår store respekt for Brian Laudrup, hans erfaring og viten om fotball. Men i en situasjon der han reklamerer for VM i Qatar via Visit Dubai, er det uforenlig med våre standarder for kritisk og uavhengig journalistikk, sier sjefredaktør Amalie Kestler.

Dubai har som resten av De forente arabiske emirater og Qatar fått kritikk for å være på kant med menneskerettighetene.

Legendestatus

Laudrup er sett på som en av Danmarks beste fotballspillere. På 90-tallet spilte han for klubber som Bayern München, Fiorentina, Milan, Rangers, Chelsea og Ajax. Han var også en del av det danske landslaget som vant EM i 1992.

Hans eldre bror Michael er trolig den beste danske spilleren gjennom tidene. Han var sentral for storklubber som Lazio, Juventus, Barcelona, Real Madrid og Ajax.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer