Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fjollete og respektløst av Leganger

Forsøkte å redde straffe mens hun sto på henda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det er ingen tvil om at Cecilie Leganger er en av verdens absolutt beste målvakter. Hun er en fryktet motstander i den danske eliteserien, og står ofte som en vegg i Slagelse-buret.

Nå får hun imidlertid hard medfart etter et stunt mot Århus i helga.

En Århus-spiller skulle ta straffekast og Leganger stilte seg på hendene foran målet - men hun reddet ikke sjumeterkastet. I etterkant reagerer århusianerne kraftig.

- Jeg kunne forstått det hvis det var seint i kampen og alt var avgjort. Men det var helt uklart hva utfallet ville bli, sier Århus-kaptein Karina Bjørn til danske TV 2.

- Fjollete

Slagelse vant kampen med åtte mål, og ifølge klubbens hjemmeside var også Leganger med på noen angrep mot slutten av kampen.

- Jeg synes det er fjollete, uprofesjonelt og mangel på respekt for oss som lag. Du bør kunne forvente litt mer sportsånd, sier Karina Bjørn om Legangers opp-ned-show.

Århus kjempet tappert, men klarte aldri å nærme seg serielederne Slagelse.

STRAFFESTUNT: Cecilie Leganger prøvde å redde en straffe mens hun sto på hendene. Det gikk ikke. Foto: SCANPIX
STRAFFESTUNT: Cecilie Leganger prøvde å redde en straffe mens hun sto på hendene. Det gikk ikke. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi vet godt at Slagelse er et bedre lag enn oss og har stor respekt for dem som håndballspillere, forteller Bjørn.

Skjønner ikke kritikken

Slagelses Bjarne Stenbæk deler ikke kritikken til Århus-kapteinen.

- Det handler ikke om å være sportslig eller usportslig. Det handler om å finne nye veier for å gjøre håndballen enda bedre og morsommere å se på. Det skal være rom for å eksperimentere, sier Stenbæk.

SDT Support synes heller ikke stuntet til Leganger var så ille.

- Hva om Cecilie hadde reddet ballen? Da hadde alle ledd av episoden, og kanskje kalt det noe som er høyere enn verdensklasse, skriver Helle Larsen på deres hjemmeside.

Slagelse-trener Anja Andersen er en av spillerne som har bidratt mest med stunt og show på håndballbanen. Hun har scoret på straffekast etter piruetter og skudd bak ryggen. I sin aktive karriere viste hun fram et teknisk register som få er forunt.

Toppkamp mot Ikast

image: - Fjollete og respektløst av Leganger

Bjarne Stenbæk har ikke snakket med Leganger om hun vil gjenta stuntet i toppkampen mot Ikast-Bording i morgen. Ikast-trener Ole Damgaard frykter det ikke.

- Det kommer et sportslig aspekt inn i forhold til å ha respekt for motstanderen, og jeg synes dette er helt på grensen av å ikke ha respekt for Århus, sier Damgaard til TV 2.

Slagelse ligger ett poeng foran Ikast før de to toppklubbene barker sammen i morgen kveld. Gro Hammerseng håper på poeng i hjemmekampen.

- Det blir veldig spennende, for vi har gjort det bra så langt i år. Slagelse er det tøffeste laget å møte i Danmark, men jeg føler vi har gode muligheter mot dem, sier Hammerseng til Dagbladet.no.

- Er gull målet denne sesongen?

- Det første målet vårt er å bli blant de fire beste slik at vi kommer til sluttspillet, så får vi ta det etter hvert. Vi er gode nå, og har også skadde spillere som er på vei tilbake, sier landslagskapteinen.

KUNSTNER: Slagelse-trener Anja Andersen var i sin tid en kunstner på banen. Her i aksjon for Bækkelaget i 1999.