Fjøra blir i Frankfurt

BERLIN (Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft (33) kunne ikke dy seg. Da Eintracht Frankfurt nok en gang hadde berget plassen i tysk Bundesliga med et skrik, tok han en diger bøtte isvann og helte over hodet på trener Felix Magath.

Etterpå klipte han slipset av treneren. For Jan Åge betyr Eintrachts avgjørende 2-1 seier over Ulm i går at han trolig bestemmer seg for å ta enda en sesong i Frankfurt.

Spilloppmakeren fra Gursken har status som kultfigur i Frankfurt. Han er like populær blant fansen om han spiller 15 eller 90 minutter.

Umulig å gå

- Det er jo bortimot umulig å si takk for seg etter dette. For dette var nesten like moro som i fjor, sier proff-veteranen til Dagbladet.

Den gangen var det Jan Åge som berget laget med scoringen i bortimot siste sekund mot Kaiserslautern,

I år går æren til Frankfurt-trener Felix Magath.

- Ingen annen trener i tysk fotball kunne greid dette. Etter høstsesongen var vi så godt som fortapt, sier Jan Åge.

Herrens jubelgutt på fotballbanen ba om mineralvann da elleville lagkamerater skålte i den lokale spesialiteten eplevin. Før kampen ble han tatt til side av trener Magath og hyllet for sin ukuelig innsats for klubben.

Venter på Myggen

Fjørtoft har fått tre- fire tilbud fra norske klubber, et par fra engelske, og ett fra Østerrike.

- Jeg vil gjerne avslutte karrieren i Norge, men det går vel i retning av at jeg blir værende i Frankfurt det året jeg har igjen av kontrakten.

Ekstra moro blir det når Erik Mykland til sommeren flytter til Bayern-hovedstaden og spill i 1860 München.

- Og det sjøl om vi antakelig er de to nordmennene som passer minst i det tyske systemet. Så gærne som vi begge er, ler Fjørtoft.