INGEN JUBEL: I fjor kunne Hødd juble etter at de vant cupfinalen mot Tromsø. Nå risikerer de å bli diskvalifisert etter første runde, på grunn av en feil i dommerkortet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
INGEN JUBEL: I fjor kunne Hødd juble etter at de vant cupfinalen mot Tromsø. Nå risikerer de å bli diskvalifisert etter første runde, på grunn av en feil i dommerkortet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Fjorårets mestere kunne bli kastet ut av cupen etter feil på dommerkortet

Nå trekker Brattvåg protesten mot Hødd.

(Dagbladet): Fjorårets cupmestere Hødd slo i dag Brattvåg 4-1 i cupens 1. runde, men etter kampen ble det meldt at de risikerte å bli kastet ut av cupen.

Sunnmørsposten meldte at Brattvåg leverte en klage på Hødd etter kampslutt, på grunn av en feil oppføring på dommerkortet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en protest fra Brattvåg, sa dommer Christina Pedersen til avisen etter kampen.

Protest Brattvågs lagledelse bekreftet overfor avisen at de hadde levert inn en klage, men ønsket ikke å utdype hvem det gjaldt. Grunnen skal være en feil oppføring av et draktnummer.

- Det kan vi ikke si. Men ja, vi protesterer, sa de til avisen.

- Dette er Hødds ansvar. Selv om de heter Hødd skal det være riktig draktnummer. Og vi varslet Hødd om dette før de forlot stadion i bussen slik regelverket tilsier, sa oppmann Olav Andre Austbø til Sunnmørsposten.

Ifølge Vikebladet skulle grunnen være at Joachim Magnussen stod oppført med ett draktnummer i kamprapporten og ett annet på grunnlagsskjemaet.

Hødd-trener Lars Arne Nilsen sa til NRK at de ikke skjønte hvorfor Brattvåg hadde sendt inn klage.

- Vi så på den offisielle dommerrapporten, og fant ingen feil i den. Rapporten ble underskrevet av begge parter, men Brattvåg har tydeligvis sett noe som vi ikke har sett, sa Nilsen.

-Ta til fornuft
I NRKs cupsending sa Tom Nordlie at han synes Brattvåg burde skjerpe seg.

- Brattvåg, ta til fornuft. Sørg for å trekk protesten før midnatt. Innse at dere tapte kampen. Kom tilbake neste år og prøv og vinn på ærleg vis, sa Nordlie.

Trekker protesten Etter en samtale mellom ledelsene i de to klubbene valgte Brattvåg å trekke protesten.

Klubbane har vært i en dialog etter kampen, og årsaken til at Brattvåg ville sjekke saken nærmere hadde bakgrunn i at Joachim Magnussen var ført opp med drakt nummer 11 i grunnlagsskjemaet, mens det riktige skulle være nummer 10, men noen protest vil ikke komme fra Brattvåg sin side, skriver daglig leder Olav A. Austbø i en pressemelding.

- I den elektroniske og offisielle kamprapporten er alt helt 100% riktig, og Joachim Magnussen står der oppført med drakt nr. 10.   Klubbene har hatt en god og konstruktiv dialog etter kampen, og er skjønt enige om at dette ikke bør overskygge den fine fotballopplevelsen tilskuerne i Brattvågen fikk med seg, skriver Austbø i Brattvåg og sportssjef i Hødd Andrè Nevstad.