Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjorårsfinalisten har kniven på strupen i Champions League

Borussia Dortmund må slå Napoli hjemme.

TAPTE: Borussia Dortmund-spillerne deppet etter nederlaget for Bayern München i helgen. Tirsdag venter en viktig mesterligakamp mot Napoli for gultrøyene. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB Scanpix
TAPTE: Borussia Dortmund-spillerne deppet etter nederlaget for Bayern München i helgen. Tirsdag venter en viktig mesterligakamp mot Napoli for gultrøyene. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Borussia Dortmund tok seg helt til finalen i mesterligaen sist sesong. Nå står tyskerne i fare for å ryke ut allerede i gruppespillet.

Jürgen Klopps mannskap har kniven på strupen foran tirsdagens oppgjør mot Napoli. Kaptein Roman Weidenfeller mener kun seier er godt nok for gultrøyene hvis laget skal klare å ta seg videre fra gruppe F.

- Vi må vinne hjemme mot Napoli. Det er så enkelt, sier Weidenfeller.

To runder gjenstår av gruppespillet, og Dortmund ligger utsatt til på tredjeplass. Opp til Arsenal og Napoli på plassene foran skiller det tre poeng. Napoli på sin side går til cupspillet hvis de unngår tap i Tyskland.

Motgang Borussia Dortmund er inne i en småtung periode. Laget har slitt med skadeproblemer og mangler forsvarsduoen Mats Hummels og Marcel Schmelzer.

I helgen ble det 0-3-tap for erkerival Bayern München i serien. Dortmund ligger på tredjeplass i Bundesligaen og har sju poeng opp til ledende Bayern.

- Ingenting er avgjort ennå, verken i serien eller i Europa. Men tirsdagens kamp er viktigere enn det Bayern-kampen var, mener Weidenfeller.

- Jeg sa til laget mitt etter Bayern-kampen at de hadde fem minutter til å deppe og så måtte de se framover, sier trener Klopp.

Heller ikke Napoli har hatt så mye å juble for i de siste. Etter en fin sesonginnledning har Rafael Benítez' mannskap gått på to strake tap i italiensk serie A.

- Jeg ble ikke overrasket over Borussias tap for Bayern. Jeg var mer bekymret for vårt resultat. Vi konsentrer oss allerede om neste kamp, sa Benitez etter lørdagens 0-1-tap hjemme mot Parma.

Arsenal på stø kurs For Arsenal er situasjonen langt bedre. London-klubben topper både Premier League og gruppe F i mesterligaen.

Arsenal kan sikre avansement fra gruppespillet hjemme mot tabelljumbo Marseille. Santi Cazorla advarer likevel mot å ta lett på tirsdagens motstander.

- Alle tror det kommer til å bli en enkel kamp å vinne for oss. For Marseille står ingenting på spill siden de har null poeng, men de kommer til å gjøre det vanskelig for oss, mener den spanske midtbanespilleren.

- Det kan bli tøft, og hvis vi ikke er forsiktige, kan vi snuble. Da kommer vi kanskje ikke videre til neste runde. Vi må være klar over at dette er en viktig kamp, sier Cazorla.

(NTB)