Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Garbiñe Muguruza slått ut:

Fjorårsvinner ute av French Open

Tapte mot Kristina Mladenovic.

TAP:  Garbine Muguruza er ute av French Open. Foto: / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
TAP:  Garbine Muguruza er ute av French Open. Foto: / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garbiñe Muguruza får ikke sjansen til å kopiere fjorårets triumf i Roland-Garros. Søndag kom hun til kort mot det franske hjemmehåpet Kristina Mladenovic.

Spanjolen tapte åttedelsfinalen med settsifrene 1-6, 6-3, 3-6.

Mladenovics seier skapte vill jubel blant hjemmepublikummet i Paris. 24-åringen er blant verdens beste doublespillere, men nå bemerker hun seg også i single. Hun er for alvor i gang med å gjøre karrierens beste sesong.

Tidligere i år tok Mladenovic sin første WTA-tittel da hun vant i St. Petersburg.

Den franske jenta, som er seedet som nummer 13 i årets Roland-Garros, møter enten Venus Williams fra USA eller sveitsiske Timea Bacsinszky i kvartfinalen.

VANT: Kristina Mladenovic. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
VANT: Kristina Mladenovic. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer

Lett for Nadal

Gruskongen Rafael Nadal danket ut Roberto Bautista Agut med 6-1, 6-2, 6-2. Spanjolen sikret kvartfinaleplassen etter at han tok vare på sin tredje matchball mot Agut.

Vinnerslaget til Nadal var en sterk forehand som sendte hans landsmann i full strekk. Aguts returslag gikk i nettet og sikret avansementet for Nadal.

– Jeg er veldig glad. Roberto er en veldig god spiller, og jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til kvartfinalen, sa Nadal.

Han jakter sin tiende Roland-Garros-tittel og sin 15. Grand Slam-triumf. Nadal møter Pablo Carreño-Busta i kvartfinalen.

Wozniacki-jubel

Tidligere søndag tok også Caroline Wozniacki seg videre. Kvartfinalen er hennes første i Roland-Garros siden 2010. Dansken slo Svetlana Kuznetsova 2-1 i sett (6-1, 4-6, 6-2).

De to hadde aldri møttes på grus før, men søndag var det altså Wozniacki som kunne juble for avansement fra fjerde runde i den prestisjetunge grusturneringen.

Wozniacki møter Jelena Ostapenko fra Latvia i kvartfinalen.

Nishikori-seier

Den japanske tennisstjernen Kei Nishikori måtte virkelig kjempe for å slå ut sørkoreanske Chung Hyeon. Nishikori vant til slutt 3-2 i sett.

Verdensnieren fikk det ikke lett mot Chung, som er ranket som nummer 67 i verden. Nishikori tok oppskriftsmessig føringen med 7-5 og 6-4 i det to første settene, men sørkoreaneren snudde med 7-6 (7-4) i tiebreak og 6-0.

I det avgjørende femtesettet kjempet imidlertid Nishikori seg til 6-4, godt hjulpet av en dobbeltfeil fra Chung på matchballen.

Nishikori møter spanjolen Fernando Verdasco i neste runde.

(NTB)

Hele Norges coronakart