Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Fjorårsvinneren stjal showet

Pieter Weening utklasset Boasson Hagen i Lillehammer.

VANT IGJEN: Pieter Weening gjentok bragden fra 2016, og vant kongeetappen i Tour of Norway 2017. Her fra Sveits rundt. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP)
VANT IGJEN: Pieter Weening gjentok bragden fra 2016, og vant kongeetappen i Tour of Norway 2017. Her fra Sveits rundt. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): To kilometer før mål falt avgjørelsen på kongeetappen i årets Tour of Norway. En gruppe på seks mann, inkludert Edvald Boasson Hagen, slet seg løs opp den siste bakken. To kilometer før målgang i Lillehammer tråkket Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) til.

Fjorårets sammenlagtvinner så seg aldri tilbake, og kjørte inn til sin første seier for året.

– Det var veldig hardt mot slutten. Vi angrep i den siste bakken, og Orica-Scott hadde to man. Mot slutten så Boasson Hagen og de andre på hverandre, og jeg tok sjansen på de siste kilometerne. Det var motvind og veldig hardt. Jeg klarte det, og er veldig glad for det, sier Weening i seiersintervjuet med TV 2.

Andreas Vangstad (Sparebanken Sør) tok opp jakten på nederlenderne, men måtte gi tapt i den avsluttende kneika.

Andreplassen gikk til Sander Armée (Lotto Soudal), mens Simon Gerrans (Orica-Scott) ble nummer tre.

Mistet sammenlagtledelsen

Med etappeseieren tok Weening også over ledelsen i sammendraget. Roompot-rytteren leder nå med seks sekunder på andremannen på etappen, Sander Armée (Lotto Soudal).

Tredjeplassen er det Simon Gerrans (Orica-Scott) som innehar, seks sekunder bak Weening. Boasson Hagen har nå tolv sekunder opp til nederlenderen, på fjerdeplass.

– Det var kjipt at ledertrøya røk. Jeg hadde håpet å gjøre det bra her på hjemmebane. Men Tour of Norway er ikke over enda. Jeg får samle krefter og kjøre på. Jeg må ta flere bonussekunder og kjøre offensivt, sa Boasson Hagen i intervju med TV 2 etter målgang.

Sekstett i brudd

De 123 rytterne som la ut fra Hamar holdt et høyt tempo de første milene.

Som et resultat av dette var det fortsatt samlet felt i front etter fire mil, men til slutt slapp seks mann av gårde i det som ble den tredje etappens brudd.

Sjoerd Van Ginneken (Roompot), Luis Mas Bonet (Caja Rural), Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen), Sébastien Delfosse (Veranclassic), Vegard Breen (Joker Icopal) og Philip Lindau (Team Coop) var rytterne som utgjorde utbrytegruppa.

Avgjørende runder i Lillehammer

De seks ledet rittet inn på de avsluttende rundene. Med tre runder, og totalt 72 kilometer igjen, hadde de 4:47 å gå på til hovedfeltet.

Distansen ble redusert med ett minutt på den første runden, og inne på de siste fem milene steg tempoet for alvor i hovedfeltet. WorldTour-lagene samlet seg i front, og flere slet med fartsøkningen.

Jack Haig (Orica-Scott) støtet andre gang opp VIP-bakken i Lillehammer, mens Lotto Soudal fortsatte kjøret i hovedfeltet.

Orica-rytteren kom til slutt opp til bruddet, og støtet videre med Sjoerd Van Ginneken (Roompot). Hovedfeltet jaget kun 15 sekunder bak den nye tetduoen.

Robert Power (Orica) støtet i stigningen den siste runden, og fikk med seg Sander Armée (Lotto Soudal) over toppen. Duoen hadde ti sekunder på en mindre gruppe med Edvald Boasson Hagen.

I utforkjøringen samlet det seg seks mann i front, men Boasson Hagen støtet kort tid etter. Rudsbygdingen lå noen kilometer i front, før de seks nok en gang ble samlet. 15 sekunder bak fulgte en større gruppe.

Pieter Weening støtet med to kilometer igjen, og ingen maktet å følge fjorårsvinneren som vant etappen.