Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour des Fjords:

Fjords-lederen: - Edvald er den sterkeste rytteren her

Belgisk 22-åring klamrer seg fast i gult.FORTSATT I GULT: Dries Van Gestel satt med bruddet inn på åpningsdagen av Tour des Fjords, og vant spurten. Fortsatt har han 21 sekunder å gå på til Edvald Boasson Hagen i sammendraget. FOTO: Mario Stiehl, Tour des Fjords
FORTSATT I GULT: Dries Van Gestel satt med bruddet inn på åpningsdagen av Tour des Fjords, og vant spurten. Fortsatt har han 21 sekunder å gå på til Edvald Boasson Hagen i sammendraget. FOTO: Mario Stiehl, Tour des Fjords Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KARMØY (procycling.no): Da hovedfeltet feilvurderte avstanden, og lot et femmannsbrudd få gå inn med 27 sekunders margin, utnyttet Dries Van Gestel muligheten til fulle – og sikret seg et solid grep om sammenlagttrøya alt på åpningsdagen av Tour des Fjords.

LIVE: Følg etappe 4 fra Tour des Fjords på procycling.no fra 14:00!

Etter to bruddseieren til Timo Roosen på dag to, har Edvald Boasson Hagen slått tilbake og kuttet forspranget ned til 21 sekunder.

Etappeseier gir 10 bonussekunder, og med to etapper igjen kan man maks plukke med seg 20 sekunder. Det betyr at nordmann er nødt til å plukke bonussekunder på innlagte spurter underveis (6, 4 og 2 sekunder) eller kjøre av sin 22 år gamle utfordrer.

– Vinner Edvald, så er det greit

Van Gestel var stagiaire i Lotto-Soudal i 2014, og har egentlig ikke innkassert så mange imponerende resultater inne i sin andre sesong for Sport-Vlaanderen.

Det er altså en solid underdog som utkjemper en kamp mot overmakten i den mangeårige WorldTour-rytteren, Boasson Hagen.

– Vi vil gjøre vårt beste for å hindre han fra å ta mange bonussekunder. Det blir vanskelig. Edvald er den sterkeste rytteren her, men vi skal gjøre vårt beste. Vi kan ikke dytte ham av veien. Tar han seieren, så tar han seieren. Det er greit det, sier Van Gestel til procycling.no etter målgangen på Karmøy.

PÅ JAKT: Edvald Boasson Hagen bør helst sikre seg innlagte bonussekunder underveis på etappen mot Sandnes, eller begynner det å bli vanskelig å hente inn hans belgiske konkurrent. FOTO: Mario Stiehl, Tour des Fjords
PÅ JAKT: Edvald Boasson Hagen bør helst sikre seg innlagte bonussekunder underveis på etappen mot Sandnes, eller begynner det å bli vanskelig å hente inn hans belgiske konkurrent. FOTO: Mario Stiehl, Tour des Fjords Vis mer

Det betyr at Sport-Vlaanderen ikke vil adoptere taktikken til LottoNL-Jumbo under etappen mot Norheimsund.

– Det er avskyelig. Det er en skam at en slik rytter fra et slikt lag gjør noe slik, raste Sport Vlaanderen-direktør Hans De Clercq overfor TV 2. Det var Lars Booms involverer i front av feltet, da lagkamerat Roosen holdt unna med tre sekunders margin mot Boasson Hagen, som fikk temperaturen til å nå kokepunktet.

Tidlig mulighet for bonussekunder

Adrenalin blir det nok også på lørdagens etappe mot Sandnes. I Tananger, etter drøye tre mils sykling, venter en innlagt spurt der Boasson Hagen nok helst ser at feltet fremdeles er samlet.

Deretter venter klatringen opp Fjermestad, før en ny innlagt spurt i Ålgård. Det er åpenbart at Dimension Data-kapteinen er nødt til å gå på offensiven for å ta igjen noe av det tapte.

– Klarer du å holde følge med Edvald i bakkene i helgen?

– Vi får se. I går var det mulig. Jeg kjørte lørdagens etappe i fjor, og det var en veldig hard etappe. Vi skal prøve å forsvare ledelsen. Jeg kan ikke love at jeg klarer å holde trøya helt inn, sier van Gestel med et smil.

Sport-Vlaanderen gikk kjørt seg

Van Gestel innrømmer at starten på fredagens etappe var tøff, men at det endret seg litt da fem mann angrep fra hovedfeltet. Problemet var at Nick Van der Lijke (Roompot-Nederlands Loterij) snek seg med i bruddet.

Han lå bare 40 sekunder bak i sammendraget.

– Laget gjorde en god jobb med å kontrollere det rundt to minutter. Han tok bonussekundene, og slapp seg ned. Det var bra for oss, men for meg hadde det vært bedre om bruddet holdt unna, sier han.

På tross av at han utkjemper en tøff batalje mot en av Norges aller mest populære sykkelryttere, synes Van Gestel at han har blitt tatt godt i mot av sykkelfansen på Vestlandet.

– Publikumet liker meg, jeg tror de liker navnet mitt. Det er nok litt spesielt med en belgisk rytter foran Boasson Hagen, og at publikum fremdeles er så entusiastiske, sier han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart