Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjørtoft & Co på skolebenken

Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund er bekymret over alle trener- og direktørutskiftningene. Nå vil de sende klubblederne på høgskoleutdanning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Utspillet kommer fra styreleder i Norsk Toppfotball (NTF), Olav Boksasp, sammen med fotballpresident Sondre Kåfjord i Norges Fotballforbund.

-  Gjennom klubblisensen stilles det helt korrekt krav til anlegg, spillerutvikling og kompetanse hos treneren. Men det stilles ingen krav til klubblederne, sier Boksasp i NTF.

Han følges av Kåfjord. Nå vil begge to at klubblisensen, allerede fra 2008, skal inneholde konkrete kompetansekrav også til ledere og direktører.

Det betyr at norske klubbtopper må forberede seg på å besøke skolebenken.

-  Vi har allerede hatt kontakt med Høgskolen i Molde, og de kan tilby studiepoeng gjennom et tilpasset kurs. Så dette støtter vi 100 prosent. Vi tenker helt likt. Klubblisenskravene for 2007 er sendt ut, men vi vil trolig se endringer i 2008, opplyser fotballpresident Sondre Kåfjord.

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft vil ikke ta debatten nå, men sier på generelt grunnlag:

-  Jeg er utrolig interessert i å heve min kompetanse i lederrollen, og jeg bruker mye tid på å reise rundt og lære - for eksempel i næringslivet og andre steder.

Les hele saken i dagens Dagbladet.

VOKSENOPPLÆRING: Både fotballpresident Sondre Kåfjord og NTF-sjef Olav Boksasp tror høgskoleutdanning er påkrevet for fotballedere. Foto: Scanpix
VOKSENOPPLÆRING: Både fotballpresident Sondre Kåfjord og NTF-sjef Olav Boksasp tror høgskoleutdanning er påkrevet for fotballedere. Foto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart