Fjørtoft avviser kontakt med Alanzinho

Stabæk-brassen sier han har hørt fra både LSK og VIF.

(Dagbladet.no): Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft avviser at Lillestrøm har vært i kontakt med Stabæks brasilianske driblekunstner Alanzinho.

- Det medfører ikke riktighet at vi har vært i kontakt med spilleren i dette tilfellet, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

I dagens utgave av Aftenposten svarer brassen på direkte spørsmål om han har blitt kontaktet av Lillestrøm og Vålerenga:

- Ja, det stemmer at de har kontaktet meg.

- Ulovlig

Alanzinho har kontrakt med Stabæk ut neste sesong, og dermed har ikke andre klubber lov til å kontakte ham uten å få godkjennelse av Stabæk. Og sportslig leder Lars Bohinen i bærumsklubben har ikke hørt noe om den påståtte kontakten.

- Jeg må spørre Alanzinho om det stemmer, men dersom det gjør det, har klubbene gjort noe ulovlig, sier Bohinen til Aftenposten.

Han varsler at klubben i så fall vil følge opp saken overfor de aktuelle klubbene og fotballforbundet.

Fjørtoft avviser kontakt med Alanzinho

Selv om Jan Åge Fjørtoft benekter at Lillestrøm har hatt kontakt med brassen, synes ikke en slik kontakt er spesielt oppsiktsvekkende.

- Vi er opptatt av å gjøre slike ting på den riktige måten. Men på et generelt grunnlag kan jeg si at vi vet at andre klubber kontakter våre spillere. Vi liker å vite om det, men dette er vi ganske avslappet til. Jeg vet at andre klubber har vært i kontakt med våre spillere bare i løpet av de 3-4 siste dagene, sier Jan Åge Fjørtoft.

LSK leter etter ving

Når det gjelder tilfellet Alanzinho, som var en av Tippeligaens spillere sist sesong, legger ikke LSK-manageren skjul på at det er en attraktiv spiller.

- Vi kommenterer ikke enkeltspillere, men det vi har sagt er at vi leter etter en ving. Og på det norske markedet er det kanskje Alanzinho, Espen Hoff og Erik Huseklepp som er på den hylla vi leter. Har jeg glemt noen da? spør Fjørtoft.

Vålerengas sportsdirektør Jan Erik Aalbu ville verken bekrefte eller avkrefte om VIF har kontaktet Alanzinho da han ble spurt av Aftenposten i går kveld.

KONTAKT ELLER IKKE? Alanzinho hevder han har blitt kontaktet av LSK, Jan Åge Fjørtoft benekter påstanden. På bildet er i alle fall LSKs Kasey Wehrman i nærkontakt med Alanzinho under seriekampen på Åråsen i mai. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
KONTAKT ELLER IKKE? Alanzinho hevder han har blitt kontaktet av LSK, Jan Åge Fjørtoft benekter påstanden. På bildet er i alle fall LSKs Kasey Wehrman i nærkontakt med Alanzinho under seriekampen på Åråsen i mai. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
AVSLAPPET: Jan Åge Fjørtoft sier han er ganske «relaxed» til at andre klubber kontakter LSK-spillere uten at han blir informert.