Fjørtoft er sms-konge på tribunen

Har gode hjelpere foran TV-skjermen.

(Dagbladet.no): Mange har meninger om Jan Åge Fjørtoft, men ingen kan si noe på engasjementet til LSK-manageren. Mer enn én gang i år har Fjørtoft brust med fjøra på klubbens vegne, og sammen med Tom Nordlie er han en garantist for å skaffe Lillestrøm oppmerksomhet.

Men når du ikke pakker inn meningene dine i silkepapir, er det greit å vite hva du snakker om når du møter pressen etter en kamp med kontroversielle situasjoner.

Og det er det nesten hver gang Lillestrøm spiller.

Derfor har Fjørtoft sørget for å ha gode hjelpere foran TV-skjermen, som sørger for at LSK-manageren får all den informasjonen han trenger til etterpå.

At Fjørtoft ofte kan observeres på tribunen med nesa nedi mobilen, skyldes altså ikke at han synes kampen er så kjedelig. - Jeg har alltid folk som ser kampene for meg. Da kan jeg styre engasjementet mitt i forhold til det, også når kampen er slutt. De gir meg full oppdatering. Kanskje jeg bør få meg min egen skjerm til slutt, sier han til Dagbladet.no.

Klaget ikke på røde kort

Det betalte seg igjen på onsdag, da Arild Sundgot brukte hånda til å få de nødvendige meterne på Stabæk-stopperne før han rullet inn 2-0.

Fra sin plass på tribunen klarte ikke Fjørtoft se noe galt med målet.

SMS-FJØRTOFT: Etter to røde kort mot Stabæk var oddsen på at Jan Åge Fjørtoft og/eller Tom Nordlie skulle klage på dommeren liten. Men nå får Fjørtoft tilbakemeldinger på kontroversielle dommeravgjørelser underveis i kampene, og styrer engasjementet sitt etterpå ut fra det. Foto: TV 2
SMS-FJØRTOFT: Etter to røde kort mot Stabæk var oddsen på at Jan Åge Fjørtoft og/eller Tom Nordlie skulle klage på dommeren liten. Men nå får Fjørtoft tilbakemeldinger på kontroversielle dommeravgjørelser underveis i kampene, og styrer engasjementet sitt etterpå ut fra det. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg så ikke situasjonen, men jeg er sønn av en dommer og det tikket raskt inn en tekstmelding fra far, forklarte Fjørtoft etterpå.

I motsetning til Sundgot, som forsøkte seg med «jeg kjente at ballen kom borti hånda mi», la Fjørtoft seg flat med en gang.

- Vi må bare legge oss flate og si at det ikke skulle vært mål. Jeg er glad vi ikke vant 1-0 på den.

Også sist søndag ble en ivrig tastende Fjørtoft fanget opp på tribunen like etter at Bjørn Helge Riise ble utvist mot Stabæk, som den andre LSK-spilleren på under 15 minutter.

Også da droppet LSK-manageren alle forsøk på å forsvare egne spillere.

- Vi er ikke et lag som skal bedrive utagerende virksomhet på denne måten. Dette er ikke bra! fastslo Fjørtoft overfor VG.

- Mer veloverveid

LSK-formann Per Mathisen satt ved siden av Fjørtoft da det kokte i 2. omgang.

Fjørtoft er sms-konge på tribunen

- Han har et sterkt engasjement, og er ofte i medias søkelys etterpå når det har vært noe spesielt. Da er det fint å få noen tilbakemeldinger underveis, som enten bekrefter eller korrigerer det han oppfatter. Jeg synes han er blitt mer veloverveid, samtidig som gir uttrykk for sine meninger, sier Mathisen til Dagbladet.no.

- Hvem tror du han skriver med?

- Det er vel alt fra faren til Berit Riise, et vidt spekter, ler Mathisen.

UTVIST:</B> Bjørn Helge Riise får det røde kortet av Tommy Skjerven.