Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjørtoft får skylda

Lillestrøms sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft fortviler over den poengfattige sesongstarten. Utenfor banen blir han og trener Uwe Rösler utskjelt av Ivar Hoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft så i går sin 13. tippeligakamp som LSK-direktør. Poenghøsten siden han tok over i fjor høst, er på fattige 12 poeng. Med flaks burde den vært på 14 - Lillestrøm hadde nemlig trøkk og sjanser nok til å slå Rosenborg i går kveld.

Men er det noe LSK ikke har, så er det flaks.

Ivar Hoff sier at Rösler og Fjørtoft er på Åråsen for å finne ut om jobbene de besitter er noe som passer for dem. Under TV 2s fotballsending i går sa han at Lillestrøms sportslige sjefduo har kommet til ferdigpussede fotballstøvler, og at maten sto på bordet da de overtok. Og med disse krasse uttalelsene henger dermed Ivar Hoff halen på grisen.

Det er Uwe Rösler og Jan Åge Fjørtofts skyld at LSK sliter.

-  Det der orker jeg ikke å forholde meg til - de som kritiserer oss, har ikke sett oss spille, sier Uwe Rösler til Dagbladet.

-  Men ja, selvfølgelig er jeg skuffet. Vi skulle jo hatt flere poeng.

Ikke blåøyd

Jan Åge Fjørtoft vil heller ikke gå i verbal kamp med Ivar Hoff. Som tidligere NRK-ekspert har han sjøl vært kategorisk hardtskytende med snakketøyet. Og derfor skjønner han kritikken - uten at han kjøper den.

Han legger seg heller ikke i forsvarsposisjon.

-  Jeg håper det ikke er min skyld, sier Fjørtoft til Dagbladet.

-  Jeg gjør jo så godt jeg kan. Men jeg vet jo at alt handler om resultater - jeg er jo ikke blåøyd. Og derfor ser jeg at dette er en sak.

Levd med kritikk

Jan Åge Fjørtoft vil ikke vurdere sin egen jobb. Det overlater han til andre. Og førstemann han snakket med etter Dagbladet i går kveld, var formannen i klubbens aksjeselskap, Per Mathiesen.

Kan det være uro?

-  Det er helt sikkert mulig at jeg ikke gjør en bra nok jobb. Når vi gjør opp status etter sesongen, vil vi ha svaret på det. Men jeg lar meg ikke knekke av dette - jeg har levd med kritikk siden jeg var 17 år.

-  Jeg skal nok klare det en sesong til, sier Jan Åge Fjørtoft.

Klassisk sitat

Da Lillestrøm hadde 1- 0 på Rosenborg i går kveld, kom situasjonen som burde og skulle gitt hjemmelaget dobbelt ledelse. Men så ble Michael Mifsud feilaktig avblåst for offside. Og dommeren hadde knapt rukket å stoppe LSK-gleden før Fjørtoft var inne og så repetisjonen på TV.

Konklusjonen hans, umiddelbart formidlet til Dagbladet, ble en klassiker av et sitat.

-  Rent forskningsmessig var det ikke offside, men fotballmessig var det det, konkluderte Fjørtoft.

Altså:

Han var ikke spesielt opprørt.

Men andre var det - ikke minst trener Uwe Rösler. Som nok en gang så dommeravgjørelser gå mot seg.

Men ut over hissig kroppsspråk på sidelinja ville han ikke kommentere saken ytterligere.

Også han, som Fjørtoft, overlater kontroversene til media.

-  Men gi spillerne mine kreditt for god jobbing, det fortjener de, sier Rösler.

-  Uansett hvordan man snur og vender på det, så spilte vi en god kamp.

TETT: Rosenborgs Roar Strand (t.h.) blir felt av Lillestrøms Anders Rambekk.
BETENKT: Lillestrøm har ikke tatt mange poengene etter at Jan Åge Fjørtoft overtok som sportsdirektør. Nå får han kraftig kritikk av TV 2-eksperten Ivar Hoff.
Hele Norges coronakart