Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fjørtoft flytter

FRANKFURT (Dagbladet): Over nyttår flytter Jan Åge Fjørtoft (33) enten hjem til Norge eller tar med seg familien til solfylte California, der han har fått tilbud fra San Jose Earthquakers. Uansett tar han farvel med Eintracht Frankfurt et halvt år før kontrakten er ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At jeg forsvinner fra Eintracht Frankfurt er 99 prosent sikkert. Valget står mellom å satse på en tippeligaklubb i Oslo-området eller tilbudet fra USA, sier Jan Åge til Dagbladet.

Tilbudet fra California-klubben har blitt konkretisert de siste dagene. En tysker med tilknytning til klubbledelsen er på vei til Frankfurt for å drøfte betingelsene for en overgang.

- Foreløpig har vi ikke snakket penger. Selv om San Jose Earthquakers ikke er blant topp-klubbene som er med i den såkalte play off-en i den amerikanske ligaen og dette betyr enda en stor flyttesjau med familien, er muligheten fristende, sier Jan Åge.

Dette blir i tilfelle hans ellevte utenlandsklubb. Fra før har Jan Åge spilte for klubber i Østerrike, England og Tyskland.

Ikke tillit

Årsaken til det forestående bruddet med Frankfurt forklarer han slik:

- Det er som i kjærlighet. Når den ene parten føler at forholdet ikke lenger passer, er det ofte best å bryte, sier Jan Åge til Dagbladet.

Før gårsdagens Bundesligakamp mot TSV 1860 München hadde Jan Åge en lengre, avklarende prat med Frankfurt-trener Felix Magath.

- Jeg føler at jeg ikke lenger har den tillit som spiller hos Magath som er nødvendig. Nå fikk jeg være med de siste seks minuttene. Og det er ikke nok, for jeg føler slett ikke at alderen tynger. Jeg er i mitt livs form. Jeg spiller med åpne kort og tok opp spørsmålet om min framtid i klubben, sier han.

Miljøskaper

- Jeg er ikke overrasket, siden Jan Åge tok initiativet til den første samtalen mellom oss allerede i mai. Det er et stort tap for Frankfurt at han forsvinner. Han er den ivrigste på treningen og en fantastisk miljøskaper på laget, sier Magath til Dagbladet.

Men norske klubber som vil sikre seg Jan Åge, må skynde seg.

Kultfigur

Gårsdagens seks minutter var derfor ikke de siste for nordmannen, som er en kultfigur blant fotballfansen i Frankfurt. Per i dag står han med 11 mål på 38 Bundesliga-kamper.

- Fjørtoft, Fjørtoft, ropte fansen da han kom utpå i går.

Jan Åge Fjørtofts mål som fastsatte sluttresultatet til 5- 1 i siste sekund i kampen mot Kaiserslautern 29. mai 1999, vil for alltid bli stående i klubbens historie. Det reddet Frankfurt fra nedrykk.

BYTTET TRØYE Det var norske-møte i Frankfurt i går. Jan Åge Fjørtoft og Erik Mykland byttet trøye for første og siste gang.