Fjørtoft forlater landslaget

Karl Oskar Fjørtoft reiser til Los Angeles framfor å følge Åge Hareide til Singapore.

Landslaget i fotball kom mandag til Singapore uten Karl Oskar Fjørtoft, som har reist til Los Angeles for å slutte seg til klubblaget Hammarby.

Etter en kort natt og beskjeden feiring av seieren i den kinesiske nyttårsturneringen i Hongkong reiste de 21 andre spillerne grytidlig i dag videre til Singapore der det er landskamp onsdag.

Fjørtoft er småskadd og var ikke på dommerkortet i finalen mot Honduras. Han fikk dermed bare med seg landslagsdebuten i form av et 34 minutter langt innhopp mot Sverige under Asia-turen.

- Han har en liten slitasjeskade i leggen, og vi valgte å spare ham. Han kom hit med en liten overbelastning, og det ble verre under oppholdet, sier fysioterapeut Roar Robinson.

- Han hadde et problem i hælen som han fikk helt i begynnelsen av innendørssesongen, og derfor trente han ikke ordentlig fotball på 14 dager. Han hadde litt dårlig grunnlag, og kanskje brukte han også muskulaturen annerledes enn vanlig. Det utviklet seg i alle fall til en muskulær overbelastning.

Fjørtoft reiste til USA allerede i går kveld. Ellers har spillerne kommet stort sett greit gjennom de to kampene i Hongkong, selv om Frode Johnsen er litt usikker etter at han fikk en smell i foten søndag.

(NTB)