Fjørtoft i mål-humør

Barnsley- Wimbledon 2-1. Jan Åge Fjørtoft løftet Barnsley ut av et fire måneder langt uføre helt nederst på tabellen. Fjørtoft var tilbake på laget på tross av lagkameratenes cupfest mot Manchester United onsdag. Og takket for tilliten med to mål.

Barnsley-manager Danny Wilson styrer ikke etter prinsippet «never change a winning team». Akkurat det kom Jan Åge Fjørtoft til gode i går. Selv om han ikke fikk være med å slå United 3-2 i FA-cupen (fordi han har spilt FA-cup for Sheff. Utd. i år), har han fast plass på laget i serien. # Med sine to mål overførte Fjørtoft Barnsley-optimismen fra cupen til nytt håp om å overleve i Premier League:

  • I det 25. minutt løftet han ballen over en utstormende Wimbledon-keeper Neil Sullivan, etter glitrende forarbeid av Nicky Eaden og Clint Marcelle.
  • Det andre målet kom etter en omdiskutert situasjon: Sullivan prøvde å plukke ned et frispark fra midtstreken, men glapp ballen under press fra Marcelle. Og mens Wimbledon-spillerne snudde seg etter dommeren og ventet på frispark, falt ballen i beina på Fjørtoft som scoret.

Dermed la Barnsley både Crystal Palace og Bolton bak seg på tabellen. Bolton spiller borte mot Tottenham i dag, en kamp som har stor betydning for bunnstriden.