- UT PÅ TUR, DRILLO! Jan Åge Fjørtoft (i midten) i lystig samtale med Mini Jacobsen og Egil Drillo Olsen på flyplassen i Düsseldorf etter 1-0-seieren mot Tyskland i Drillos comeback i 2009. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet
- UT PÅ TUR, DRILLO! Jan Åge Fjørtoft (i midten) i lystig samtale med Mini Jacobsen og Egil Drillo Olsen på flyplassen i Düsseldorf etter 1-0-seieren mot Tyskland i Drillos comeback i 2009. Foto: Henning Lillegård, DagbladetVis mer

Fjørtoft mener Drillo ikke har oversikt

- Landslagsledelsen må reise hele tida.

(Dagbladet): Jan Åge Fjørtoft mener landslagsledelsen reiser for lite for å se norske utenlandsproffer i sine faste omgivelser.

- Jeg vet ikke om de har vært i Tyskland. Men når de setter inn Håvard Nordtveit på laget mot Danmark fordi de var overrasket over hvor god han var på trening, trenger jeg ikke føre flere bevis. «I rest my case», sier Fjørtoft til Dagbladet.

Selv har han kun sett Per Ciljan Skjelbred fra sin rolle som studiogjest på tysk TV, der de ser alle kampene på flere skjermer.

- Jeg leser tyske medier, og ser at han får blandet kritikk. Men det er naturlig når du for det første er nykommer, og for det andre på et lag som sliter.

Fjørtoft understreker at han ikke kjenner reiseplanene til landslagssjef Egil Drillo Olsen og assistent Ola By Rise i detalj, men har en klar oppfordring til dem:

- De må reise hele tida. De må se kamper hele tida. Se for eksempel på engelske landslagssjefer som Sven-Göran Eriksson og Fabio Capello, som ser absolutt alt av kamper.

Fjørtoft mener det er en dårlig erstatning å se kamper man får tilsendt på DVD.

- Jeg ser mye fotball på TV på grunn av jobben min. På TV går alt rasende fort hele tida. Men om du er på stadion, ser du at også Cesc Fabregas rusler rundt av og til. Også han trenger pauser. Og når du er på stadion får du med deg kulturen og presset fra tilskuerne. Hvis du rolig tar ned ballen på stillingen 0-0 med 50 000 på tribunen, er det et stort pluss i boka. Men det får du ikke nødvendigvis med deg på DVD, sier Fjørtoft.