Fjørtoft ønsket av Hammarby

MOLDE (Dagbladet): Molde jubler over seriesølv igjen, men om et par dager kan midtbanemotor Karl Oskar Fjørtoft (27) forsvinne til den svenske toppklubben Hammarby.

Direktør Henrik Appelqvist i Hammarby bekrefter interessen for Fjørtoft.

- Karl Oskar Fjørtoft minner om Fredrik Winsnes i sin spillestil. Vi har ham på lista over aktuelle nyervervelser til neste år. Ettersom han spiller i en toppklubb i Norge, kan han sikkert tilføre oss en hel del, sier Appelqvist.

Selv sier Fjørtoft, som har tre seriesølv med Molde:

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke har skrevet under ny kontrakt med Molde og at det er noen utenlandske klubber i bildet. Det hele blir avgjort i løpet av denne uka.

Han fortsetter:

- Hvis jeg noen gang skal skifte beite, må jeg gjøre det nå. En ny kontrakt med Molde gjør at jeg spiller her resten av karrieren. Det kunne ha vært kjekt å prøvd seg i nye omgivelser, sier den eneste på Molde-laget som har seriegull i Norge. Det vant han med RBK før han for seks sesonger siden kom til Molde.

- Jeg har slitt mer for de sølvmedaljene jeg har fått i Molde enn det seriegullet jeg fikk i Trondheim hvor det ble lite spilletid, sier sunnmøringen.

Går ut i april

Fjørtofts kontrakt med Molde går ut i april neste år. Molde har hele tida gitt inntrykk av at Fjørtoft har vært klar for videre spill i Molde. Paradokset er at Fjørtoft kan bli erstattet av en svenske om han forsvinner til Sverige.

- Hvis Fjørtoft går, får vi råd til et par svensker, men aller helst ser vi at han blir, sier sportsdirektør Espen Silseth i Molde FK - som avventer hva trener Gunder Bengtsson kommer med av ønsker på nye spillere.

Bengtsson ser ikke bort fra at han kjøper inn flere svensker:

- Norske spillere er for kostbare. De har jo en prislapp på fem millioner før de setter seg til forhandlingsbordet. Vi kan få mer for pengene utenlands. Vi må ha en venstreback for å ha dobbeldekning etter at Knut Anders Fostervold ga seg, sier Bengtsson.

Ikke etter oppskriften

I går spilte Molde for første gang med et rent svensk-islandsk forsvar inkludert keeper og backfirer. Det gikk ikke helt etter oppskriften med tre baklengs på tre Sogndal-sjanser. Sogndal utliknet Moldes ledelse to ganger i sluttminuttene med en mann mindre på banen. Molde startet med fire svensker, to islendinger og satte inn ytterligere en islending på slutten.

- Vi er fornøyd med sølvet. Tross alt ledet vi Tippeligaen bare i et par timer i høst. Det er dere i media som har fokusert på gull til Molde. Vi var knapt i den posisjonen. Målet er å bli bedre neste år, men vi regner med at også andre lag blir det, sier Bengtsson.

JAGES: - Hvis jeg noen gang skal skifte beite, må jeg gjøre det nå, sier Karl Oskar Fjørtoft. Her i duell med Sogndals Anders Stadheim. Til venstre Bernt Hulsker.