Fjørtoft på godt og vondt

BEKKESTUA (Dagbladet): - Det var en vanskelig avgjørelse å ta, å legge opp, men jeg har jo bare lagt opp i Norge, smiler Jan Åge Fjørtoft lurt. Fortsatt bobler nomadeblodet i sunnmøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro kravene fra fru Marianne, blir det likevel for lenge til neste utenlandsopphold til at 34-åringen kan spille aktivt på toppnivå.

- Jeg er jo blitt lansert som team-manager i Eintracht Frankfurt, men jeg har sagt at jeg trenger tre- fire år på å bearbeide kona. Så det blir tidligst i 2005, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Da er han 38. Og det kan bli for seint, sjøl for en nomade som sunnmøringen. Alt tyder på at hans ellevte klubb blir siste stoppested.

- Vi trives utrolig godt i Norge nå, men jeg får ikke helt ut nomadeblodet. Men vi vil ha Nesøya som base, smiler Fjørtoft.

Angrer ikke

Ballsortien ble langt fra slik han ønsket, med benkesliting og offentlig oppvask i Stabæk. Nedturen fra Frankfurt, der han ble hyllet som helt i fjor, er enorm, og i dag kan Fjørtoft si at han angrer på at han dro hjem for å spille fotball .

- Men jeg er ikke en person som angrer på det jeg har gjort. I etterpåklokskapens lys er de t lett å si at jeg ikke burde gjort det, men jeg trodde det var rett den gangen, sier den frittalende spissen, som ikke lenger kommenterer tida i Stabæk. Tida i blått og grønt er over, selv om han stiller på spillernes avslutning seinere i julemåneden. Han har snakket ut med kaptein André Flem, som gikk hardt ut mot ham i forbindelse med Stabæk-bråket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer