Fjørtoft på godt og vondt

BEKKESTUA (Dagbladet): - Det var en vanskelig avgjørelse å ta, å legge opp, men jeg har jo bare lagt opp i Norge, smiler Jan Åge Fjørtoft lurt. Fortsatt bobler nomadeblodet i sunnmøringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skal vi tro kravene fra fru Marianne, blir det likevel for lenge til neste utenlandsopphold til at 34-åringen kan spille aktivt på toppnivå.

- Jeg er jo blitt lansert som team-manager i Eintracht Frankfurt, men jeg har sagt at jeg trenger tre- fire år på å bearbeide kona. Så det blir tidligst i 2005, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Da er han 38. Og det kan bli for seint, sjøl for en nomade som sunnmøringen. Alt tyder på at hans ellevte klubb blir siste stoppested.

- Vi trives utrolig godt i Norge nå, men jeg får ikke helt ut nomadeblodet. Men vi vil ha Nesøya som base, smiler Fjørtoft.

Angrer ikke

Ballsortien ble langt fra slik han ønsket, med benkesliting og offentlig oppvask i Stabæk. Nedturen fra Frankfurt, der han ble hyllet som helt i fjor, er enorm, og i dag kan Fjørtoft si at han angrer på at han dro hjem for å spille fotball .

- Men jeg er ikke en person som angrer på det jeg har gjort. I etterpåklokskapens lys er de t lett å si at jeg ikke burde gjort det, men jeg trodde det var rett den gangen, sier den frittalende spissen, som ikke lenger kommenterer tida i Stabæk. Tida i blått og grønt er over, selv om han stiller på spillernes avslutning seinere i julemåneden. Han har snakket ut med kaptein André Flem, som gikk hardt ut mot ham i forbindelse med Stabæk-bråket.

- Det var han forpliktet til, som kaptein. Jeg så på det som et saksinnlegg. Nå håper jeg saken er død for all framtid, understreker den tidligere landslagskapteinen.

Old boy

Nå blir det roligere dager for Fjørtoft, ikke minst blir pågangen fra media mindre. Planen er å stå ut kontrakten med NRK - ut neste år. Deretter vet ingen hvor «Fjøra» hopper.

Akkurat nå er skole- og barnehagehenting av Markus og Lisa hverdagen, og trener - det gjør han fortsatt daglig. Det er gode muligheter for old boys-fotball til våren.

- Det blir ikke før i april. Jeg er allergisk mot kulde, sier Fjørtoft .

Hans lue og votter har mang en lagkamerat kommentert gjennom seks klubber i utlendighet. Typisk norsk har Jan Åge aldri vært. Hans oppriktighet og åpenhet har vært høyt skattet i pressekretser, for eksempel i Tyskland. Han har også måttet tåle kritikk, som i Stabæk-avskjeden.

- Men det er større klima for å være annerledes i Norge nå enn tidligere, sier han.

Og jammen er han ikke i ferd med å bli mer lik andre hjemvendte han også. Nå står trenerkurs på timeplanen.

ET LAAANGT FOTBALL-LIV:</B> - Jan Åge Fjørtoft takker for seg. Han har mye å se tilbake på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer