Fjørtoft på landslaget

Joda, det er helt sant. Jan Åge Fjørtoft skal spille landslagsfotball igjen - men denne gangen barbeint.

Det norske landslaget i sandfotball har nemlig lokket Jan Åge Fjørtoft til å ta av seg fotballskoene _ og på seg kapteinsbindet.

I går kom den norske rettighetshaveren, Henrik Holm, fornøyd hjem fra Oslo med bekreftelsen på at den tidligere proffspilleren blir med når Norge skal debutere i Europaligaen.

- Jeg tok kontakt med ham da det ble klart at han ga seg i Stabæk. Han trengte litt betenkningstid, men etter en stund ringte han tilbake og ga beskjed om at han ønsket å være med, sier Henrik Holm.

Gamle helter

Sandfotball har vært dominert av «avdankede» proffspillere. Eric Cantona, Jean-Pierre Papin, Didier Deschamps, Chris Waddle og Thomas Ravelli er blant spillerne som har vist seg fram i ulike turneringer. Fjørtoft vil dermed passe inn i selskapet.

- Vi satser på at han blir med når vi skal spille kvalifisering for Europaligaen i Basel i juni. Der skal vi møte England, Tyskland og Sveits. Vinner vi der får vi være med i finalerunden i Monaco, sier Holm.

Bergen-basert

I fjor var Norge med i et skandinavisk lag, som spilte noen oppvisningskamper samtidig med finalerunden.

- Denne gangen stiller vi med et helnorsk, Bergen-basert lag, sier Holm, som sammen med Terje Høyheim har rettighetene for sandfotball i hele Skandinavia.

Fanas Jørn Arild Larsen, Bjargs Marius Haugland og Fyllingens Eirik Skjælaaen og Jan Henrik Børslid var lokale spillere som fikk prøve seg i Monaco.

- De trener jevnlig og er spillere som fremdeles vil være med på det norske laget, sier Holm, som jobber med å få flere kjente fotballfjes med på Norge.

(NTB)

SANDBALL: Eric Cantona er en av sandfotballens største frontfigurer. Her utfordres han av spanske Nicolas Alarado under en turnering i Hyde Park i London i fjor sommer.