Fjørtoft på vei ut av LSK

Ledelsen har tatt parti med Nordlie.

LILLESTRØM (Dagbladet): Det tok i praksis Lillestrøm 12 minutter og 34 sekunder å hente hjem årets første trepoenger i går kveld. 2-0-ledelsen mot Viking holdt resten av kampen - selvfølgelig til en enorm lettelse for de kanarigule.

Men de siste ukenes støy - med Romerikes Blads avsløring av maktkampen mellom Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft som et foreløpig klimaks - er ikke over selv om laget endelig har fått en seier i 2008.

Møte i dag

«En må ut», krevde den velinformerte lokalavisa i forrige uke. Etter det Dagbladet erfarer, er de i ferd med å få viljen sin. Og denne ene blir Jan Åge Fjørtoft. Kilder i klubben melder at avgangen ble bestemt før kampen mot Viking, og at den vil bli kunngjort en av de nærmeste dagene. På spørsmål om han kan avkrefte at Fjørtoft er ferdig som manager innen møtet med Rosenborg 16. mai, svarer styreleder Per Mathisen imidlertid slik i en SMS:

- Ja, det kan jeg avkrefte. Ingen slike beslutninger.

Dagbladet forsøkte gjentatte ganger i går kveld å komme i kontakt med manager Jan Åge Fjørtoft, men han svarte ikke på verken oppringinger eller tekstmeldinger.

I dag skal det avholdes møte i sportslig utvalg på Åråsen.

Tillit til Nordlie

FEIRET SAMMEN, MEN…: Jan Åge Fjørtoft og Tom Nordlie har ikke fått samarbeidet til å sitte. Ledelsen har tatt Nordlies parti i striden - og dermed blir det sportslige apparatet trolig en mann mindre om ikke lenge. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
FEIRET SAMMEN, MEN…: Jan Åge Fjørtoft og Tom Nordlie har ikke fått samarbeidet til å sitte. Ledelsen har tatt Nordlies parti i striden - og dermed blir det sportslige apparatet trolig en mann mindre om ikke lenge. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

I forrige uke kom avsløringen fra lokalavisa Romerikes Blad om at det pågikk en maktkamp mellom manager Jan Åge Fjørtoft og trener Tom Nordlie. En manager som er generelt misfornøyd med den daglige laglederen er en situasjon som ikke kan vedvare.

Det er uholdbart for klubben, investorer og alle involverte.

Da må organene over duoen velge side - og det er det de nå har gjort.

Dagbladet vet at klubbledelsen, med investor Per Berg i spissen, for kort tid siden understreket at Tom Nordlie fortsatt har full tillit til å lede laget slik han har gjort de siste 16 månedene.

Nordlie ville ikke kommentere disse påstandene i går kveld.

Roser Nordlie

To av hans støttespillere blant de aktive, Vidar Riseth og Frode Kippe, mener Nordlie har utvist klokt lederskap i nedgangsperioden.

- Jeg har aldri hatt en mer inkluderende trener enn Tom, sier Kippe til Dagbladet.

Fjørtoft på vei ut av LSK

- Vi har gjort noen justeringer. Det har vært en tett dialog mellom oss, Tom og Jan Åge, og vi har sluppet opp litt på intensiteten. Det har gitt utslag, sier Riseth.

- Tom har vært veldig flink til å lytte til oss i denne prosessen, sier han.

Begge stopperne måtte byttes ut, men forventer å være tilbake til Rosenborg-kampen på Lerkendal 16. mai.

Dit er det mer usikkert om Jan Åge Fjørtoft kommer.

- Jeg sier som i Nytt på Nytt: En skal ut, sa han noe kryptisk da han ble intervjuet om Viking-kampen over høyttaleranlegget før avspark.

Det kan ta dager, uker eller måneder - men snart får vi kanskje vite hva han mente...